Γενικά

Μετατρέπουν τη Λάρνακα σε υποκατάστημα άλλων επαρχιών

Έντονη κριτική κατά των τραπεζών για το κλείσιμο υποκαταστημάτων στην επαρχία Λάρνακας άσκησε το φόρουμ των επιχειρηματιών της επαρχίας στη Γενική Συνέλευση του ΕΒΕΛ την περασμένη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Από το βήμα του συνεδρίου και στο πλαίσιο του καθιερωμένου απολογισμού, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου κατηγόρησε τις μεγάλες τράπεζες ότι τηρούν δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι στη Λάρνακα αναφερόμενος κυρίως στις μεγάλες αλλαγές που έχει επιφέρει η απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα και το συνεπακόλουθο λουκέτο σε υποκαταστήματα σε περιοχές της επαρχίας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

«Απαραιτήτως επιβάλλεται η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος για την προώθηση ιδιωτικών έργων, τα οποία θα δημιουργήσουν υποδομές και θα φέρουν επενδύσεις στην Κύπρο, καθώς και διευκόλυνση των εξαγωγών μας.

Λυπούμαι όμως να παρατηρήσω ότι μεγάλες τράπεζες, στην προσπάθεια αναδιάρθρωσής τους, υποβαθμίζουν τη Λάρνακα δίνοντάς της ρόλο και χαρακτήρα υποκαταστήματος άλλων επαρχιών. Καλούμε τις εν λόγω τράπεζες να μας αναφέρουν ξεκάθαρα ποια θέση κατέχει η Λάρνακα στους σχεδιασμούς τους. Θέλω να γίνει κατανοητό ότι την υποβάθμιση της Λάρνακας δεν θα την επιτρέψουμε σε κανένα και προς τούτο επιφυλασσόμαστε», ήταν η σαφής προειδοποίηση του κ. Σταύρου, ο οποίος κατέστησε σαφές με αυτή την παρέμβαση ότι οι αποφάσεις των τραπεζών δεν έχουν επηρεάσει μόνο τους απλούς πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες.

Κυρίως οι αποφάσεις για κλείσιμο των καταστημάτων στην Ξυλοφάγου και στη Δρομολαξιά έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για περιοχές με συνολικό πληθυσμό περίπου 20 χιλιάδων ανθρώπων στις οποίες λειτουργούν πάρα πολλές επιχειρήσεις.

 

«Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για το δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας

Ένα άλλο θέμα το οποίο κρίθηκε άξιο επιμέρους αναφοράς από τον πρόεδρο του ΕΒΕΛ και σχετίζεται επίσης με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, είναι η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας. Ο κ. Σταύρου κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό για έλλειψη συντονισμού και γραφειοκρατία που καθυστερούν την υλοποίηση ενός έργου, το οποίο χαρακτήρισε από τα σημαντικότερα για την υποδομή ολόκληρης της περιφέρειας.

«Λυπούμαι να αναφέρω ότι η μελέτη των κατασκευαστικών σχεδίων της γ’ φάσης ετοιμάζεται εδώ και πέραν των δυόμισι χρόνων και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Διερωτώμαι, ένας δρόμος ο οποίος συγκεντρώνει από τη δεκαετία του ’80 την πλειοψηφία του τουρισμού και των επιχειρήσεων ανάπτυξης γης που είναι ζωογόνες για τη Λάρνακα, δεν έπρεπε να τύχει καλύτερης μεταχείρισης από το κράτος;» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λάρνακας.

Ο κ. Σταύρου αναφέρθηκε και στο θέμα των επενδύσεων χαρακτηρίζοντας τη Λάρνακα ιδανική για εγκατάσταση ξένων εταιρειών, οι οποίες στοχεύουν στην αγορά της Ευρώπης και της Ασίας και οι οποίες θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον τουρισμό, τις υπηρεσίες, την ανάπτυξη γης και τη βιομηχανία.

«Γι’ αυτό το λόγο, τόσο το Επιμελητήριο όσο και η επιχειρηματική τάξη της Λάρνακας καταβάλλουμε προσπάθειες σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων με επιχειρηματικά συνέδρια και άλλες ενέργειες, οι οποίες αναδεικνύουν την πόλη και επαρχία», σημείωσε.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »