Οικονομία

Μετά τους Κινέζους, τι;

Πηγή: alphanews.live

Τα επόμενα βήματα για ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό χαράζει η Λευκωσία, η οποία πήρε ήδη την απόφαση να τερματίσει την σύμβαση με την κινεζική κοινοπραξία. Ο Υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε ήδη την αρμόδια Επίτροπη της Βουλής για την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο, να παρουσιάζει μέσω Alpha το πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Αντωνίου, η προσπάθεια σε πρώτο χρόνο επικεντρώνεται στο να έρθει στην Κύπρο το πλοίο «Προμηθέας», το οποίο έχει ήδη πληρώσει η Δημοκρατία. Ακολούθως, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα τροχοδρομηθεί η ολοκλήρωση των εργασιών επί του εδάφους

«Υπάρχουν τα υλικά, τα έχουμε πληρώσει, είναι δικά μας. Απομένει να ανατεθεί σε μια άλλη εργοληπτική εταιρεία να γίνουν οι υποδομές»

Ξεκαθάρισε παράλληλα πως για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, τονίζοντας ωστόσο ότι:

«Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί μια εταιρεία, μια κοινοπραξία να μην ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, και ουσιαστικά να δεσμεύει ολόκληρη τη χώρα και το ενεργειακό της πρόγραμμα»

Καταλήγοντας το με το ότι το έργο του τερματικού, είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »