Γενικά

Μέσω social media και app θα μαθαίνεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Δυο έκτακτα μέτρα βάζει στη “φαρέτρα” της η Αστυνομία προκειμένου να απαμβλύνει το κυκλοφοριακό χάος στους αυτοκινητόδρομους, φαινόμενο που παρατηρήθηκε την περασμένη Κυριακή μετά από δυο τροχαία που προκάλεσαν “έμφραγμα” στο highway, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία οδηγών.

Το πρώτο μέτρο αφορά την συνεχή ενημέρωση των οδηγών για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μέσω social media…

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αποφάσισε κάθε Κυριακή να εκδίδει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Σχετικές ανακοινώσεις για ενημέρωση του κοινού, θα δημοσιεύονται επίσης και όταν εντοπίζονται προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου.  Οι αστυνομικές ανακοινώσεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter) και την εφαρμογή για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό προτού αναχωρήσει για τον προορισμό του, να συμβουλεύεται πάντοτε τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας.

 

Στους δρόμους περισσότεροι οι αστυνομικοί…

Αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση της παρουσίας μελών της Τροχαίας Αρχηγείου στους αυτοκινητόδρομους όπως επίσης και η αστυνόμευση στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.  Ρόλος και ευθύνη τους θα είναι η επιτήρηση της τροχαίας κίνησης και η λήψη άμεσων μέτρων για διευκόλυνση των οδηγών εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.  Παράλληλα, για σκοπούς πρόληψης τροχαίων συγκρούσεων, τα μέλη της Τροχαίας θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους για αδικήματα που αφορούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »