Γενικά

Μένει στην Κύπρο ο 14χρονος αδελφοκτόνος και ψάχνουν τη δομή αναμόρφωσης

Στην Κύπρο θα παραμείνει τελικά ο 14χρονος αδελφοκτόνος, ο οποίος κρατείται εδώ και έναν χρόνο στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας. Μιλώντας στο AlphaNewsLive ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου, εξήγησε ότι εξακολουθεί να αναζητείται η δομή για την αναμόρφωση του ανηλίκου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

“Το μόνο σίγουρο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι ότι ο ανήλικος δεν θα μεταφερθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο στη Ρουμανία.”

ΛΛΛ

Οι αρμόδιοι τώρα εκμεταλλεύονται το χρόνο που απομένει για να βρουν την κατάλληλη υποδομή η οποία θα προσφέρει αναμόρφωση στον ανήλικο.

“Αυτό που αναμένουμε πλέον είναι να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ή η κατάλληλη δομή που θα μπορέσει να φιλοξενήσει και να παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στον ανήλικο προς την επίτευξη του σκοπού της αναμόρφωσης.”

Λίγο μετά την έκδοση του τελευταίου διατάγματος για κράτηση του στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας, η εκπομπή του Alpha 24 Ώρες έζησε μαζί με τον πατέρα του μικρού τις δύσκολες στιγμές που περνά επί ένα χρόνο, ο οποίος καθημερινά επισκέπτεται το ένα του παιδί στο νεκροταφείο και το άλλο στο ψυχιατρείο.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του 14χρονου άνοιξε το φάκελο της έλλειψης δομών για αναμόρφωση ανηλίκων παραβατών, κάτω των 14 ετών, που θεωρούνται ποινικά ανεύθυνοι. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2018 ο 13χρονος τότε, ομολόγησε ότι σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές την αδελφή του, στο σπίτι τους στην επαρχία Λάρνακας, έκτοτε και μέχρι σήμερα, παραμένει έγκλειστος στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »