ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλη επιτυχία της Αναπτυξιακής Εταιρείας επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

Ένα εταιρικό σχήμα αποτελούμενο από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο εταίροι από την Κύπρο, εξασφάλισε την ανώτερη θέση ανάμεσα σε 86 προκριθείσες αιτήσεις στην κατηγορία του στο πρόγραμμα Horizon 2020.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι δύο Κύπριοι εταίροι είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) και το Ίδρυμα Λαόνα για την Αναβίωση της Κυπριακής Υπαίθρου.

Το έργο, με το όνομα Beyond Cultural Tourism, θα συντονίζεται από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας. Προβάλλει μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού που ξεφεύγει από τη μαζικοποιημένη προβολή συγκεκριμένων χώρων, μνημείων ή εκδηλώσεων και δημιουργεί εμπειρίες βασισμένες στην τοπική κοινωνία, στις μνήμες μειονοτήτων και στην αρχή της κυκλικής οικονομίας.

Από Κυπριακής πλευράς οι δράσεις που θα γίνουν εστιάζονται στην επαρχία της Λάρνακας. Στα πλαίσια του έργου θα εκπονηθεί πολιτιστικός χάρτης της περιοχής που θ’ αναδείξει ξεχασμένα μνημεία/ιστορίες και θα προβάλει όχι μόνο την τοπική τους σημασία, αλλά πώς εντάσσονται στην ευρύτερη ευρωπαϊκή ταυτότητα ως μέρος κοινών πολιτιστικών χαρακτηριστικών που άφησαν λ.χ. οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Ενετοί και αγγίζουν χώρες-μέλη που συμμετέχουν στο έργο.

Αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021 και θα διαρκέσει τρία χρόνια. Οι Κύπριοι εταίροι, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας τους σε θέματα που αφορούν τον αγροτουρισμό και την αειφορική ανάπτυξη της υπαίθρου, θα εφαρμόσουν παραδείγματα σε «χώρες δέκτες» του έργου.

Το έργο υποστηρίζεται από το Υφυπουργείου Τουρισμού και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Λαόνα για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία η οποία έφερε την επιτυχία.

Σχετικά νέα

X
Translate »