Γενικά

Μέχρι ποτε μπορείς να λάβεις και να πληρώσεις εξώδικο από τις κάμερες τροχαίας;

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σημαντική αλλαγή επέφερε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στην τοποθέτηση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης στους κυπριακούς δρόμους.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές τροποποίησαν την πρόνοια που αφορά στην υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων ενοικίασης να καταβάλουν το κόστος για εξώδικο πρόστιμο που λαμβάνουν τουρίστες-οδηγοί κατά την παραμονή τους στην Κύπρο και τη χρήση του οδικού δικτύου με ενοικιαζόμενο όχημα. Η τροποποίηση διαλαμβάνει ότι οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται μόνο να προσκομίσουν στοιχεία για τον ενοικιαστή του οχήματος, προκειμένου να εντοπιστεί από τις Αρχές και να πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση, ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Χάρης Ευριπίδου είπε ότι η τροποποίηση είναι εκτός των συμφωνηθέντων μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων, κρατικών υπηρεσιών και κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά τη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Επιτροπή. Υπέδειξε μάλιστα, ότι η Αστυνομία Κύπρου θα επεξεργαστεί τρόπους για τον εντοπισμό των τουριστών, εναντίον των οποίων θα εκδοθούν εξώδικα πρόστιμα μέσω του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Τι αλλάζει με τα νομοσχέδια του συστήματος φωτοεπισήμανσης

Η εφαρμογή και λειτουργία των καμερών παρακολούθησης της τροχαίας κίνησης στους κυπριακούς δρόμους, φέρνει σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά στην έκδοση και πληρωμή των εξώδικων προστίμων για τροχαίες παραβάσεις.

Η περίοδος πληρωμής όλων των εξωδίκων αυξάνεται από δεκαπέντε σε τριάντα ημέρες
Η αύξηση ενός απλήρωτου εξώδικου προστίμου κατά μιαμιση φορά, θα επιβάλλεται μετά τις σαράντα πέντε ημέρες
Η περίοδος επίδοσης ενός εξώδικου προστίμου όταν εκδοθεί από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου ορίζεται στις 45 ημέρες.
Η περίοδος επίδοσης ενός εξώδικου προστίμου που εκδίδεται μέσω του συστήματος φωτοεπισήμανσης ορίζεται στις 180 ημέρες
Η επίδοση εξώδικου προστίμου που εκδίδεται μέσω του συστήματος φωτοεπισήμανσης θα μπορεί να γίνεται ταχυδρομικώς, μέσω επιδότη ή μέσω αστυνομικού (η πληρωμή θα γίνεται εντός 30 ή 45 ημερών, όπως ισχύει για την περίοδο πληρωμής)
Το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα τεθεί σε εφαρμογή σε πιλοτική βάση στις 25 Οκτωβρίου 2021, ενώ τα εξώδικα πρόστιμα θα εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Σχετικά νέα

X
Translate »