ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με το Daleela και φέτος για Ελλάδα, τι ισχύει με δρομολόγιο από Λάρνακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Σηκώνει και φέτος άγκυρα το Daleela για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Για τρίτη χρονιά θα τρέξει και φέτος το πρόγραμμα, στη βάση της σύμβασης του κράτους με την ανάδοχο εταιρεία.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει διάρκεια τριών ετών, ως εκ τούτου και φέτος, το πλοίο θα μεταφέρει επιβάτες προς Ελλάδα, θα είναι το Daleela.

Ερωτηθείσα η Υφυπουργός κατά πόσο θα υπάρχουν και φέτος δρομολόγια και από το λιμάνι της Λάρνακας, απάντησε:

Ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση και είναι σε επαφή με τα δυο λιμάνια. Εξαρτάται από αυτόν αν θα συμπεριλάβει και τη Λάρνακα.

Κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως προσεχές διάστημα. Ως επίσης και κατά πόσο θα υπάρξει διαφοροποίηση ως προς τη διάρκεια της περιόδου της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ήταν από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Με το τέλος της περιόδου, όπως εξήγησε η κα Χατζημανώλη, αν η ανάδοχος εταιρεία πληροί κάποια κριτήρια, τότε η σύμβαση θα ανανεωθεί για άλλα τρία χρόνια. Εκεί όπου θα γίνει και προσπάθεια να «γλυτώσει» το κράτος από το κονδύλι των €5,5 εκ. για το πρόγραμμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »