Περιβάλλον

Με τη συμμετοχή 40 νέων πραγματοποιήθηκε εκστρατεία καθαριότητας στη Λάρνακα

Γυάλινα και μεταλλικά μπουκάλια, αποτσίγαρα, προστατευτικές μάσκες πλαστικές σακούλες και άλλα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν σε εκστρατεία καθαριότητας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, στα πλαίσια του ERASMUS και του #Be Active.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πέραν των 40 νέων συμμετείχαν στην εκστρατεία καθαριότητας στην Λάρνακα που διοργάνωσε την Τετάρτη 28  Οκτωβρίου  2022 η Οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics.

Στόχος της εκστρατείας ήταν η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και διοργανώθηκε στα πλαίσια του Σχεδίου Αλληλεγγύης «Σώσε την Γειτονιά σου, Σώσε το μέλλον σου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης μέσω του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου».

Ανάμεσα σε άλλα «οι νέοι μάζεψαν γυάλινα και μεταλλικά μπουκάλια, αποτσίγαρα, προστατευτικές μάσκες και πλαστικές σακούλες. Επίσης ασχολήθηκαν με το κλάδεμα, την συντήρηση, το πότισμα και τον καλλωπισμό διαφόρων δέντρων της περιοχής Περβολιών και Κιτίου».

Προστίθεται ότι «μέσα από την εκστρατεία έγινε προσπάθεια καλλιέργειας οικολογικής  συνείδησης στους νέους, ώστε να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον, να αναπτύξουν πράσινες συνήθειες και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “η δράση υλοποιήθηκε στη διάρκεια της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας #Be Active, ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης”.

Σημειώνεται ότι “η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα #Βe Active που διοργανώνεται μεταξύ 23-30 Σεπτεμβρίου 2022, αφορά όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Μέσα από  ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η ενεργός πολιτότητα και να ενισχυθεί η ψυχική και σωματική υγεία των συμμετεχόντων».

Σχετικά νέα

X
Translate »