Πολιτιστικά

Με σύνθημα «Bee Enganged» το Φεστιβάλ Μέλισσας στην Ορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: ant1.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η καμένη κοινότητα και η γύρω περιοχή αγωνίζονται να βρουν ξανά τον ρυθμό της καθημερινότητάς τους.

Με σύνθημα, για φέτος, «Bee Enganged» γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας που ήταν στις 20 Μαΐου. Έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της συμμετοχής και των δράσεων από τον κάθε ένα μας, για προστασία των μελισσών και των άλλων επικονιαστών ως παραγόντων ζωής και διατήρησης του περιβάλλοντος. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, πραγματοποιήθηκε στο μελισσοχώρι Ορά, Φεστιβάλ Μέλισσας.

Στην πυρόπληκτη κοινότητα της Οράς, βρέθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου και η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου.

«Είναι πολύ σημαντικό ως Πολιτεία να είμαστε πάντοτε εδώ και να ενθαρρύνουμε κατ’ ελάχιστο αλλά και να συμβάλουμε ή να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, για να μπορέσουμε αυτή τη περιοχή, τη μοναδική σε ομορφιά και ποιότητα ανθρώπων να την προστατεύσουμε», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Από τη μεριά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, επισήμανε πως «θα αρκεστώ να πω ότι, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν οι μέλισσες τελειώσουν σαν ανθρωπότητα έχουμε τέσσερα χρόνια ζωής. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε, πρέπει να έχουμε υπόψη μας όλες τις διαδικασίες με τις οποίες παρεμβαίνουμε στη φύση».

«Η καταστροφή εκατομμυρίων μελισσών από τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας και τον πολλών εκταρίων γης που παρείχαν νέκταρ για τις μέλισσες μας δημιούργησε ακόμα μια επιτακτική ανάγκη για την προστασία τους», υπογράμμισε ο κοινοτάρχης της Οράς, Άριστος Μιλτιάδους.

Νωρίτερα το πρωί έγινε η επίσημη παράδοση του δικτύου άρδευσης της περιοχής, την ανακατασκευή του οποίου ανέλαβαν οι Ροταριανοί Όμιλοι Κύπρου.

«Εκλέαν οι άνθρωποι τζιαμέ, εν τζιαι ψέματα, ελαλούσαν μας ήταν οι ρίζες μας, ήταν τα δεντρά μας, εμεγαλώσαμε δαμέ, άρα άμα έχεις κάποιο άνθρωπο να σου μιλά έτσι αμέσως πρέπει να έβρεις τρόπο να βοηθήσεις», δήλωσε ο Διοικητής της Ροταριανής Περιφέρειας, Πήτερ Αρτζιάν.

Όσοι παρευρέθηκαν σήμερα στην κοινότητα Ορά, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα που παράγονται από τις μέλισσες αλλά και να ενημερωθούν για την αξία που έχει η μέλισσα για την επικονίαση και την ποικιλία στις καλλιέργειες.

*Φωτογραφίες Mattpress

Σχετικά νέα

X
Translate »