Πολιτιστικά

Με μεγάλη επιτυχία πραματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής πρότασης του Σπύρου Αγαθού και του Αντώνη Τζιαρρίδη στο Μουσείο Πιερίδη

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της εικαστικής πρότασης του Σπύρου Αγαθού και του Αντώνη Τζιαρρίδη με τίτλο inside – out stories στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Ο Σπύρος Αγαθού, εμπνευσμένος από τον τρόπο παρουσίασης και φύλαξης κεντημάτων στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, δημιουργεί μια σειρά ζωγραφικών έργων στον εσωτερικό χώρο του μουσείο, που όπως και τα κεντήματα, παρατίθενται διπλωμένα μέσα σε προθήκες.

Τα έντονης υλικότητας έργα του, αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαδικασίας πρόσθεσης και αφαίρεσης υλικών, προστατεύονται μέσα στις προθήκες ως πολύτιμα τεκμήρια μιας πρωτίστως συναισθηματικής συσχέτισης με τον χρόνο και την μνήμη.

 Διερευνώντας την σχέση της οπτικής κουλτούρας με τη μνήμη, ο Αντώνης Τζιαρρίδης τυλίγει γλυπτά από μπετόν με κόκκινη κλωστή, μια επαναληπτική διαδικασία στο όριο του αυτοματισμού και της χειρωναξίας.

Τα εν λόγω γλυπτά, τοποθετημένα στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, είναι του είδους που συναντούμε συχνά σε κήπους ή στο εξωτερικό της εισόδου σπιτιών. Παραπέμπουν σε αρχαίους μύθους ή καθημερινές σκηνές μεταφοράς νερού, ενώ μιμούνται την εικαστική γλώσσα του κλασικισμού.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου.

 Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 16:00

Παρασκευή – Σάββατο: 9:00 – 13:00

Κυριακή: Κλειστό                  

 

                         

Σχετικά νέα

X
Translate »