Επιχειρήσεις

Με εκπτώσεις μέχρι 70% το άνοιγμα των καταστημάτων (εικόνες)

 Πηγή: philenews.com

Την επιστροφή τους κάνουν σήμερα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, περνώντας έτσι στην δεύτερη φάση άρσης μέτρων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το Nicosia Mall, σχεδόν όλα τα καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις από 30% μέχρι 70%, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Σε δηλώσεις του στο philenews o Διευθυντής Nicosia Mall Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε πως « ανοίγουμε σήμερα μετά από 2 μήνες και το κλείσιμο του Δεκεμβρίου. Όλοι οι καταστηματάρχες έχουν ετοιμαστεί. Έχουν κάνει τις απαραίτητες απολυμάνσεις των χώρων τους και των συστημάτων τους. Ήδη από το πρωί βλέπουμε αυξημένη κίνηση. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι εκπτώσεις οι οποίες ξεκινούν από 30% και φτάνουν μέχρι 70%. Θεωρώ ότι είναι η τελευταία ευκαιρία των καταστηματαρχών τους να διαθέσουν το εποχικό στοκ τους και ελπίζουμε πως η αγορά θα τους τιμήσει».

Ερωτηθείς εάν καταστηματάρχες αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα τους εντός του mall, ο. κ Γεωργίου διευκρίνισε πως «στην ένδυση και υπόδηση δεν είχαμε απώλειες και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε γιατί οι καταστηματάρχες έφεραν ήδη τα εμπορεύματα τους. Αναμένουμε πως στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα υπάρχει ένα 10%-15% των επιχειρήσεων οι οποίες δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

Σε σχέση με τις ανησυχίες των καταστηματαρχών, τόνισε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι τα ενοίκια αλλά είναι η ανισότητα και τα καταστήματα δύο ταχυτήτων τα οποία δημιουργήθηκαν με απόφαση της Κυβέρνησης των Δεκέμβριο. Όταν δηλαδή έκλεισαν μόνο τα εμπορικά κέντρα και έμεινε όλη η υπόλοιπη αγορά ανοικτή συμπεριλαμβανομένων και πολυκαταστημάτων τα οποία κάποια έχουν και το μέγεθος των εμπορικών κέντρων. Επομένως αυτή την στιγμή, έχουμε κάποια καταστήματα τα οποία έχουν ξεπουλήσει τα Χριστούγεννα και κρατάνε λεφτά και έχουμε και καταστηματάρχες εντός των malls οι οποίοι αδικήθηκαν, έμειναν χωρίς ρευστό και πρέπει τώρα άμεσα να τρέξουν τις υποχρεώσεις τους συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεων προς το κράτος που είναι άμεσες και τις υποχρεώσεις τους έναντι των προμηθευτών. Διότι για να λειτουργήσουν και να έχουν στοκ το καλοκαίρι, πρέπει να προπληρώσουν από τώρα».

«Τα μεγάλα καταστήματα, έχουν δημιουργήσει πλατφόρμες online. Δυστυχώς λόγω του μεγέθους της αγοράς το εγχείρημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι τόσο κοστοβόρο που δεν αφήνει περιθώρια εργασίας» ανέφερε.

Για τα εστιατόρια εντός του mall, σημείωσε πως «σήμερα, με βάση τα πρωτόκολλα, οι χώροι εστίασης μπορούν να κάνουν take away και delivery και απαγορεύεται ρητά η χρήση τραπεζιών και καθισμάτων. Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται ότι 3-4 εστιατόρια τα οποία ειδικεύονται στο dine in δεν θα μπορέσουν αυτή την στιγμή να λειτουργήσουν. Αλλά και τα υπόλοιπα τα οποία θα λειτουργήσουν θα είναι ζημιογόνα. Απλά το κάνουν σε μία προσπάθεια να επανεκκινήσουν, να έρθουν εργαζόμενοι πίσω στις δουλειές του για να πάρουν μισθό.

Σε ότι αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν εντός των εμπορικών κέντρων, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως «όπως και στην  πρώτη φάση, τα εμπορικά κέντρα τηρούν τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα και είναι κάτι το οποίο όλοι οι καταναλωτές έχουν δει. Αυτή την στιγμή, από την είσοδό έχουμε αυτόματα συστήματα καταμέτρησης επισκεπτών έτσι ώστε να μην υπερβούμε το επιτρεπόμενο όριο. Υπάρχει θερμομέτρηση, αντισηπτικά στις εισόδους και σε διάφορα σημεία το mall και αυξημένο προσωπικό ασφαλείας το οποίο επιβλέπει ούτως ώστε να μας ενημερώνει ανά πάσα στιγμή ότι όλοι τηρούν τα πρωτόκολλα. Επίσης υπάρχει αυξημένο προσωπικό καθαρισμού και απολύμανσης και γίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία που υπάρχει έντονη χρήση χεριών.

Ερωτηθείς εάν θα κινηθούν νομικά λόγω δημιουργίας καταστημάτων δύο ταχυτήτων, « είναι είναι θέμα το οποίο εξετάζεται σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου. Αναμένουμε την απόφαση της Κυβέρνησης κατά πόσο θα καλύψει έστω και το ελάχιστο μέρος της ζημιάς των εμπορικών κέντρων αλλά και των καταστηματαρχών. Έχουν ανακοινωθεί κάποια μέτρα στήριξης θα περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και αναλόγως το διοικητικό συμβούλιο θα πάρει τις αποφάσεις του».

Σχετικά νέα

X
Translate »