Όμορφα της Πόλης

Μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας έφτιαξαν μάσκα κατά του κορωνοϊού από βιομηχανική κάνναβη

H μελέτη και ευρηματικότητα μιας ομάδας μαθητών της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, αποτέλεσε το εφαλτήριο για να κατακτήσουν μια θέση στον τελικό του ετήσιου διαγωνισμού Junior Achievement. Tι έφτιαξαν; Μάσκα κατά του κορωνοϊού από βιομηχανική κάνναβη!

Αφορμή ήταν η ενασχόληση της μητέρας μιας από των μαθητών με την βιομηχανική και ιατρική κάνναβη, μέσα από την οποία έγιναν αντιληπτές οι ποικίλες χρήσεις και εφαρμογές του φυτού στην ανέγερση κτιρίων, στην αντικατάσταση του πλαστικού, στην ένδυση και στην υπόδηση.

Οι μαθητές εισάγουν το ύφασμα της βιομηχανικής κάνναβης από την Ινδία και είναι πλήρως βιοδιασπόμενο για προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το φυτό διαλέγεται στο χέρι για περισσότερη ασφάλεια των χρηστών της μάσκας.

Σε σχέση με την  διαδικασία εισαγωγής του υφάσματος, οι μαθητές αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες για εξασφάλιση άδειας, ενώ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις στη διαδικασία άφιξης του φορτίου στην Κύπρο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό της μάσκας, προκειμένου να δίνουν άνεση και προστασία στον χρήστη.

“Μπορώ να το καπνίσω;” είναι η πιο συχνή ερώτηση που δέχονται οι μαθητές και ευχαρίστως εξηγούν στους ενδιαφερόμενους ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της συγκεκριμένης μάσκας, αλλά να γίνουν κατανοητές οι πολλαπλές χρήσεις της βιομηχανικής κάνναβης στη βιομηχανία και βιοτεχνία.

Οι μαθητές παραδέχονται ότι η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό συνέβαλε στην ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος μεταξύ των μελών της ομάδας, καθώς και να κατανοήσουν πως είναι οι πραγματικές συνθήκες σε μια επιχείρηση, με απρόβλεπτες δυσκολίες.

Οι μάσκες πωλούνται στην τιμή των €3,95 και διατίθενται σε μαύρο, μπλε και μπεζ χρώμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν λεπτομέρειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »