ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μάριος Πολυβίου: Μικρή μείωση στις κρατήσεις τουριστών στη Λάρνακα

Φαίνεται να υπάρχει μια μικρή μείωση στις κρατήσεις τουριστών στη Λάρνακα σε σχέση με πέρσι, δήλωσε o Μάριος Πολυβίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι «με την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν φαίνεται ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στις κρατήσεις σε σχέση με τη περσινή χρονιά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη χρονιά ως μη ικανοποιητική. Όμως με τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς μετρούμε μια μείωση την οποία θα δούμε στο τέλος της σεζόν δεδομένου ότι έχει αλλάξει ο χάρτης των κρατήσεων, αφού υπάρχουν πάρα πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πολυβίου είπε ότι «η πτώχευση του γερμανικού τουριστικού οργανισμού  FTI δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις κρατήσεις στην επαρχία Λάρνακας γιατί ήταν λίγες οι κρατήσεις που είχαμε στα ξενοδοχεία μας. Ωστόσο η πτώχευση αυτή δεν παύει να είναι ένα πλήγμα για τον τουρισμό ειδικά από αγορές όπως η Γερμανία και η Πολωνία, όπου εξειδικεύετο ο συγκεκριμένος τουριστικός οργανισμός», επεσήμανε.

Σημείωσε ακόμα ότι «με την πτώχευση του FTI χάνουμε ένα εταίρο ο οποίος τροφοδοτούσε με ποιοτικό τουρισμό και τη Λάρνακα, σε μικρότερο όμως βαθμό από άλλες επαρχίες».

Αναφερόμενος στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λάρνακας είπε πως «αυτός έχει νεκρώσει ουσιαστικά τη ροή των αφίξεων τουριστών κυρίως από τη Ρωσία, η οποία πριν τρία περίπου χρόνια ήταν μια από τις κυριότερες αγορές για την Κύπρο. Είναι δηλαδή δεδομένο ότι με την απουσία της ρωσικής αγοράς, λείπει ένα κομμάτι από τους παραδοσιακούς επισκέπτες στην Κύπρο», επεσήμανε.

Πρόσθεσε ότι «το νέο δεδομένο της φετινής τουριστικής περιόδου είναι ότι έχει επηρεαστεί και η αγορά από το Ισραήλ, η οποία πέρσι είχε μια τεράστια δυναμική και μεγάλη αύξηση αφίξεων και στη Λάρνακα, και που ήταν ίσως η κυριότερη αγορά της πόλης. Ευελπιστούμε ότι θα εξευρεθεί μια λύση στο πρόβλημα προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος και να σταματήσουν αυτά που βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα», επεσήμανε.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον είναι αισιόδοξος για την υπόλοιπη τουριστική χρονιά στη Λάρνακα, ο Μάριος Πολυβίου είπε πως «είναι δεδομένο ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα όπως ο πόλεμος στο Ισραήλ. Ακόμα υπάρχουν η διεξαγωγή του Euro το καλοκαίρι καθώς και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και διαφαίνεται πως αρκετός κόσμος θα επιλέξει αντί να κάνει παραδοσιακές διακοπές, να πάει για να παρακολουθήσει τα δύο αυτά μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό έδαφος», είπε.

Ακόμα «οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου στη Βρετανία και φαίνεται ότι ‘σπάζουν’ κάπως τη ροή των αφίξεων στην Κύπρο, η παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα προβλήματα στις αερομεταφορές με κάποια μείωση θέσεων, και η αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, φαίνεται να επηρεάζουν τη ροή των αφίξεων και δεν θα μας επιτρέψουν, όπως δείχνουν τα πράγματα, φέτος να έχουμε μια τουριστική χρονιά, ισάξια της περσινής», κατέληξε.

KYΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »