ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λύση στο πρόβλημα με δρόμους σε τουρκοκυπριακά εμπορικά ακίνητα στη Λάρνακα

Πηγή: dialogos.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Λύση στο πρόβλημα με την αδυναμία αξιοποίησης τουρκοκυπριακών εμπορικών ακινήτων στη Λάρνακα από δικαιούχους πρόσφυγες δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά από πίεση, το Υπουργείο αποφάσισε να παραχωρήσει τα κονδύλια για την κατασκευή του οδικού δικτύου, η ανυπαρξία του οποίου κρατά αναξιοποίητα τα οικόπεδα από το 2019.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, Νίκος Κέττηρος, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής την εβδομάδα που πέρασε ότι έγινε τελικά κατορθωτό να παραχωρήσει τα κονδύλια το Υπουργείο Εσωτερικών για να γίνει οδικό δίκτυο, ούτως ώστε να μπορέσουν να πάρουν πολεοδομικές άδειες οι δικαιούχοι πρόσφυγες και να ξεκινήσουν τις εργασίες τους.

Τα οκτώ οικόπεδα, μέρος τουρκοκυπριακού τεμαχίου επί της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα, δόθηκαν με μίσθωση σε εκτοπισθέντες για σκοπούς κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού, φρουταρίας και άλλων καταστημάτων.

Η πρόταση του Δήμου Λάρνακας για δημιουργία οδικού δικτύου και χώρων στάθμευσης κρίθηκε αναγκαία, αφού είχε ως γνώμονα τη δυνατότητα εμπορικής ανάπτυξης του τεμαχίου, προσφέροντάς τους ικανοποιητική και ασφαλή πρόσβαση κατά τρόπο που να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και θέματα ασφάλειας.

Μετά από αρκετή πίεση και διαβήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός, υπό την ιδιότητά του ως Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ενέκρινε την καταβολή ποσού 100 χιλιάδων ευρώ προς τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος αναλαμβάνει τις κατασκευαστικές εργασίες.

Σχετικά νέα

X
Translate »