Οικονομία

Lefkaritis Group, bbf: και Foster + Partners σε στρατηγική συνεργασία για το Land of Tomorrow

Tην στρατηγική τους συνεργασία για την πρώτη φάση του Land of Tomorrow, ενός μεγαλεπήβολου έργου ανάπτυξης της παράκτιας κοινότητας στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας-Δεκελειας, παρουσίασαν Lefkaritis Group, bbf: και Foster + Partners.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο υλοποίησης της πρώτης φάσης του έργου, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Πρόεδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, του Δημάρχου της Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, Υπουργών και άλλων αξιωματούχων.

Το έργο του Land of Tomorrow, που άρχισε να υλοποιείται με τον σχεδιασμό του masterplan από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, στοχεύει στη δημιουργία μιας ζωντανής και βιώσιμης παράκτιας οικιστικής κοινότητας.

Η ανάπτυξή του, θα περιλαμβάνει επίσης καταστήματα και εμπορικούς δρόμους, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια μοναδική αγοραστική και γαστρονομική εμπειρία.

Δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα, η ανάπτυξη περιλαμβάνει φυσικές και με οικολογική ταυτότητα παραλίες, χώρους πρασίνου, πολιτιστικές υποδομές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου όσον αφορά τον σχεδιασμό του, είναι η εμφύτευση 20.000 περίπου δέντρων, που στόχο έχουν να μετατρέψουν την περιοχή σε ένα πράσινο παράδεισο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης βιώσιμες υποδομές για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά οφέλη.

Η πρώτη φάση του Land of Tomorrow, η οποία έχει σχεδιαστεί ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας με την bbf: και τους Foster + Partners, θα αναπτυχθεί μπροστά στην παραλία. Αυτή η φάση θα περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κατοικιών που θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια, παρέχοντας εντυπωσιακές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους, όπως πισίνες, γυμναστήρια, παιδότοπους κ.ά., συνολικής έκτασης άνω των 32.000 μ².

Η φάση σχεδιασμού των κτιρίων μόλις άρχισε, με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2025. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2024, και η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 έως 2,5 χρόνια. Παράλληλα, θα σχεδιαστεί το υπόλοιπο έργο.

Ο κ. Ντίνος Λευκαρίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lefkaritis Group of Companies, ο κ. Vadim Romanov, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτικός Εταίρος της bbf: και ο κ. Ben Scott, Ανώτερος Εταίρος στους Foster + Partners, τόνισαν το όραμα του έργου και το θετικό αντίκτυπο που θα έχει στη Λάρνακα η δημιουργία του.

Στον χαιρετισμό του κ. Λευκαρίτης χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή για την εξέλιξη του Ομίλου Lefkariti, τονίζοντας πως το Land of Tomorrow με τη δημιουργία μιας παράκτιας κοινότητα με έμφαση στη βιωσιμότητα, θα αποτελέσει ορόσημο σε ολόκληρη την περιοχή, προσελκύοντας νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις από παντού.

«Το όραμά μας είναι αυτή η περιοχή, να μεταμορφωθεί από βιομηχανική, σε έναν εντελώς καινούργιο προορισμό, που θα ενισχύσει την πολύτιμη συνεισφορά της πόλης. Ως η φυσική εξέλιξη και επέκταση της Λάρνακας, θα αποτελεί το κληροδότημα της οικογένειας Λευκαρίτη και σημαντική επιρροή για τις μελλοντικές γενιές και την περιοχή», τόνισε ο κ. Λευκαριτης.

Ο κ. Vadim Romanov στην ομιλία του κατά την εκδήλωση, τόνισε ότι «Αυτό είναι ένα συναρπαστικό έργο το οποίο μας εμπνέει απίστευτα. Αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και κοινό όραμα να μετατρέψουμε την πρώην βιομηχανική περιοχή σε μια από τις πιο ελκυστικές παραθαλάσσιες κοινότητες στη Μεσόγειο. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτή η βιώσιμη και προοδευτική ανάπτυξη θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή, την οικονομία και την εξέλιξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια.»

Ο Ben Scott, Senior Partner στους Foster + Partners, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να δίνουμε ζωή στο όραμά μας για τη Λάρνακα. Η πρώτη φάση του masterplan δημιουργεί μια βιώσιμη παράκτια κοινότητα με καταστήματα, γραφεία και εστιατόρια, όπου οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν τη μοναδική θέα της θάλασσας σε ένα φυσικό περιβάλλον».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας αναφερόμενος στον σημαντικότατο ρόλο που ο Όμιλος Εταιρειών Λευκαρίτη, διαδραματίζει εδώ και δεκαετίες, στηρίζοντας την οικονομία της Λάρνακας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης της περιοχής, διαβεβαιώνοντας τη στήριξή του προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτή είναι η Λάρνακα που θέλουμε να δούμε στο μέλλον», είπε.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου στον χαιρετισμό διαβεβαίωσε με τη σειρά της, τη στήριξή της σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια, ευχαριστώντας την οικογένεια Λευκαρίτη για τη σημαντική συμβολή της στην ανάπτυξη της Λάρνακας και ολόκληρης της Κύπρου. «Είναι ένα έργο που θα απογειώσει την οικονομία του νησιού και θα δώσει μια άλλη προοπτική στην πόλη. Η Λάρνακα το αξίζει και το δικαιούται», είπε η κα Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας τέτοιες σοβαρές και αξιόπιστες επενδύσεις, ανέφερε πως το σημαντικό αυτό έργο σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη της Λάρνακας, που αποτελεί μια ξεκάθαρη προοπτική μιας νέας δυναμικής αστικής ανάπτυξης στην πόλη. «Το ότι υπάρχει αυτή η συνεργασία είναι η καλύτερη και πιο ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης για την υλοποίηση του έργου», τόνισε.

  • Σχετικά με την Lefkaritis Group

Η Lefkaritis Bros διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους φορτηγών και βυτιοφόρων οχημάτων στην Κύπρο και είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των ελαστικών Bridgestone. Διαθέτει επίσης σημαντική ακίνητη περιουσία που χρησιμοποιείται για ιδία χρήση, για ανάπτυξη, μισθώσεις, για επενδυτικούς σκοπούς κ.α. , και τώρα, ως μέρος του έργου Land of Tomorrow.

Παράλληλα, θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες της Αφοί Λευκαρίτη, δραστηριοποιούνται στην παροχή θαλάσσιων μεταφορών μέσω ιδιόκτητων δεξαμενόπλοιων, ασφαλιστικών μεσιτικών υπηρεσιών, συντήρησης και υποστήριξης πρατηρίων πετρελαιοειδών και μηχανολογικών υπηρεσιών.

Άλλες συνδεδεμένες εταιρείες δραστηριοποιούνται επίσης στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της πώλησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών, καθώς και με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον τελικό καταναλωτή.

  • Σχετικά με την Petrolina

Η Petrolina είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας με την εισαγωγή, αποθήκευση και εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων, καυσίμων ναυτιλίας και αεροπορίας, υγραερίου, προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, λιπαντικών και λαδιών κινητήρων, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού για πάνω από έξι δεκαετίες.

Αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου, με την έννοια της ΕΚΕ να προϋπάρχει για δεκαετίες και να λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη της ανθρωποκεντρικής στρατηγικής ανάπτυξης της, η Πετρολίνα στηρίζει έμπρακτα και με κάθε δυνατό τρόπο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το petrolina.com.cy.

  • Σχετικά με την bbf:

H BBF, γνωστή για την ηγετική παρουσία της στον τομέα της ανάπτυξης οικιστικών και εμπορικών ακινήτων, έχει την έδρα της στη Λεμεσό και γραφεία στη Λάρνακα, την Πάφο, τη Λευκωσία και την Αθήνα. Η ονομασία BBF σημαίνει Build. Better. Future. και αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας να οικοδομήσει ένα προσιτό περιβάλλον διαβίωσης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής για όσους επιλέγουν ένα ακίνητο της BBF για την κατοικία τους, τον επαγγελματικό τους χώρο, ή για επενδυτικούς σκοπούς.

Η BBF διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εξειδίκευσης και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 150 αναπτυξιακά έργα – από πολυτελείς κατοικίες μέχρι πρωτοποριακούς χώρους γραφείων – στην Κύπρο και την Ελλάδα. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα εμβληματικά bbf: sky tower, bbf: marco polo, bbf: eden roc, καθώς και το τρέχον έργο της ανακαίνισης του ιστορικού διατηρητέου ξενοδοχείου Βερεγγάρια στην περιοχή του Προδρόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το bbf.com

  • Σχετικά με τους Foster + Partners

Οι Foster + Partners είναι ένα παγκόσμιο στούντιο βιώσιμης αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, μηχανικής και σχεδιασμού, που ιδρύθηκε από τον Norman Foster το 1967. Με γραφεία παγκοσμίως, το στούντιο λειτουργεί ως μία ενιαία, εθνολογικά και πολιτιστικά διαφοροποιημένη οντότητα, με τους ανθρώπους στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών του. Η δέσμευσή του για βιωσιμότητα και καινοτόμο σχεδιασμό το έχει καταστήσει παγκόσμια κορυφαίο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το fosterandpartners.com

Σχετικά νέα

X
Translate »