ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λάρνακα: Συνεχίζεται η κοροϊδία από τον εργολάβο της νέας Δημοτικής Αγοράς

Πηγή: dialogos.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ασυνεπής για πολλοστή φορά παρουσιάζεται ο εργολάβος που κατασκευάζει τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας, αυξάνοντας τον εκνευρισμό στο Δήμο Λάρνακας.

Την περασμένη άνοιξη το δημαρχείο είχε φτάσει ένα βήμα πριν τον τερματισμό του συμβολαίου, ένεκα της αναξιοπιστίας του εργολάβου, αλλά τελικά έδωσε τελευταία διορία στην εταιρεία για να παραδώσει το έργο στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, κάτι που δεν εκπληρώθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου. Η παράδοση του πολυαναμενόμενου έργου μετατέθηκε τον Οκτώβριο, αλλά τα προβλήματα συνεχίζονται, με τον εργολάβο να παρουσιάζεται παντελώς αναξιόπιστος.

Όπως πληροφορούμαστε, η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου παίρνει νέα παράταση ενδεχομένως και δύο μηνών, κάτι που σημαίνει ότι ένα έργο που ξεκίνησε με αρχικό χρονοδιάγραμμα 1,5 χρόνου, θα χρειαστεί 3,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί!

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη του 2018 με χρόνο παράδοσης τους 18 μήνες, σύμφωνα με το συμβόλαιο, το οποίο έπρεπε να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου διμήνου του 2020.

Αντ’ αυτού, θα φτάσουμε στις αρχές του 2022 για να τελειώσουν οι εργασίες σε μια από τις πιο προβληματικές συνεργασίες του Δήμου Λάρνακας τα τελευταία χρόνια. Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες που έφερε η πανδημία και ως εκ τούτου αναγνώρισε και δικαιολογημένες καθυστερήσεις. Από κει και πέρα όμως, καταλογίζει ευθύνες στον εργολάβο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που στερούν από την πόλη ένα από τα πιο σημαντικά έργα για το εμπορικό της κέντρο.

Σχετικά νέα

X
Translate »