ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λάρνακα: Μεγάλη επιτυχία για το ΣΑΛ- Βελτιώνεται η ποιότητα του νερού

Μεγάλη επιτυχία στον τομέα της επεξεργασίας νερού η έγκριση του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος WATER MINING, όπου το ΣΑΛ συμμετέχει.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με ανάρτηση του ΣΑΛ:

Ο σκοπός του προγράμματος είναι κατά κύριο λόγο η βελτίωση του τριτοβάθμιου νερού με την ανάκτηση και μείωση του φωσφόρου από το τριτοβάθμιο νερό, καθώς επίσης η αφαίρεση και επαναχρησιμοποίηση των χλωριούχων που υπάρχουν στο νερό και μετασχηματισμό τους σε χλωρίνη. Ως αποτέλεσμα, θα βελτιωθεί η ποιότητα του νερού που θα παρέχεται για περαιτέρω χρήση καθιστώντας το τριτοβάθμιο νερό πιο ελκυστικό από άποψης τιμής και ποιότητας!

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 39 εταίροι από 12 χώρες, με κόστος έργου €19.100.000 το οποίο έχει λάβει επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ποσό των €16.900.000.

Η έγκριση του προγράμματος θεωρείται μεγάλη επιτυχία στον τομέα επεξεργασίας νερού με κυρίως θέμα τη δημιουργία έξυπνων συστημάτων για την οικονομία και την κοινωνία μέσω της σωστής διαχείρισης νερού.
Στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων του ΣΑΛ, θα τοποθετηθεί Πιλοτική Μονάδα η οποία θα αφαιρεί το χλωριούχο νάτριο από τα επεξεργασμένα λύματα για επαναχρησιμοποίηση του για παραγωγή χλωρίνης όπως και το φώσφορο για περαιτέρω επεξεργασίας.

Αντίστοιχη μονάδα θα εγκατασταθεί και σε Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Το ΣΑΛ θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή δεδομένων που θα προκύπτουν κατά τη λειτουργία της Πιλοτικής Μονάδας.
Το Έργο χρηματοδοτοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »