Οικονομία

Λάρνακα: Γυρίζει σελίδα με πλειάδα αναπτύξεων

Πηγή: stockwatch.com.cy

Την πεποίθηση ότι η επόμενη δεκαετία ανήκει στη Λάρνακα, εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας, Σταύρος Σταύρου, τονίζοντας ότι η πόλη του Ζήνωνα αποτελεί τον νέο επενδυτικό προορισμό για ντόπιους και ξένους επενδυτές.

Ο κ. Σταύρου, μιλώντας στη StockWatch είπε ότι η αναπτυξιακή δυναμική που απέκτησε η πόλη τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύεται μέσα από το μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και δημόσιων έργων που βρίσκονται υπό εξέλιξη ή έχουν υλοποιηθεί όπως το mall, τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες και την πλειάδα των έργων που έχουν προγραμματιστεί. Μεταξύ αυτών η πολυαναμενόμενη ριζική ανάπλαση του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Έργα τα οποία θα δημιουργήσουν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας, ανέφερε.

Όπως είπε, «η Λάρνακα αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για τους επιχειρηματίες, επειδή συγκριτικά με τις άλλες πόλεις, το κόστος της αξίας της γης και των ακινήτων είναι χαμηλότερο, ενώ διαθέτει ψηλού επιπέδου λογιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».

Θα διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της πόλης

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, ότι μετά τη λειτουργία του Metropolis Mall, το κέντρο της πόλης οδηγείται σε μαρασμό, χαρακτήρισε κατ’ αρχήν παροδικό τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η λειτουργία του mall στις επιχειρήσεις του κεντρικού πυρήνα, σημειώνοντας ότι «οι δημοτικές αρχές έχουν προγραμματίσει μια μεγάλη γκάμα έργων όπως ανάπλαση των πλατειών, πεζόδρομους, νέους χώρους πρασίνου, αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων και άλλα έργα υποδομής, τα οποία θα διαμορφώσουν εντελώς το κέντρο της πόλης.

Διευκρίνισε ότι, «η προσπάθεια είναι να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας του κέντρου της πόλης, σημειώνοντας ότι «το κέντρο της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα, προσφέρεται για ένα ανοικτό mall το οποίο θα αποτελέσει τον ιδανικότερο συνδυασμό με το Metropolis Mall για τους κατοίκους της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και για τους επισκέπτες που κατακλύζουν την περιοχή από όλες τις πόλεις».

 

 

Πολυώροφα κτήρια σε συγκεκριμένο χώρο

Σχετικά με τα μεγαλεπήβολα έργα που προγραμματίζονται στην παραλιακή ακτή της Ορόκλινης μόλις ολοκληρωθεί η μετακίνηση των δεξαμενών καυσίμων, είπε ότι «ήδη έχει εγκριθεί ο σχεδιασμός, ο οποίος εκπονήθηκε από ξένους μελετητές για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Ορόκλινης – Δεκέλειας και θα περιλαμβάνει μοντέρνες αναπτύξεις, ξενοδοχεία, πολυλειτουργικό κέντρο, γραμμικό πάρκο, Πανεπιστήμιο, παραθαλάσσιες πλατείες πολλαπλών χρήσεων και μια σειρά άλλων έργων και επενδύσεων».

«Η ανέγερση πολυώροφων κτηρίων σίγουρα θα είναι αναπόφευκτη, ανέφερε ο κ. Σταύρου, προσθέτοντας ότι, «θα προσπαθήσουμε να μην γίνει αλόγιστη ανάπτυξη, με την τοποθέτηση των ψηλών κτηρίων σε ένα συγκεκριμένο χώρο».

 

 

Ικανοποιητική η τουριστική σεζόν

Όσον αφορά τις πληρότητες στα ξενοδοχεία, επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, «βρίσκονται γύρω στο 75%, ενώ το προφίλ των τουριστών είναι από Βρετανία, Ισραήλ, Πολωνία και Γερμανία».

Σημείωσε ότι η Λάρνακα έχει έλλειψη από κλίνες, γι’ αυτό προωθείται η δημιουργία νέων μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά νέα

X
Translate »