Γενικά

ΛΑΡΝΑΚΑ: Επίσκεψη ΥΠΕΞ και της Πρέσβη των ΗΠΑ στο Εκπαιδευτικό Κέντρο CYCLOPS

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος πραγματοποίησε σήμερα κοινή επίσκεψη με την Πρέσβη των ΗΠΑ κα Julie Fischer στο Εκπαιδευτικό Κέντρο CYCLOPS (Cyprus Centre forLand, Open-Seas and Port Security) στη Λάρνακα.

Κατά την επίσκεψή τους, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Αμερικανίδα Πρέσβης έτυχαν ενημέρωσης για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Κέντρου, και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο Δρ Κόμπος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση της επίσκεψη στο Κέντρο, καθώς καιτην Πρέσβη Fischer για την παρουσία της.  «Ευχαριστούμε θερμά την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ουσιαστική συνδρομή της στη δημιουργία αυτής της υπερσύγχρονης εκπαιδευτικής εγκατάστασης», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών.  Αφού ανέφερε ότι οι δραστηριότητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου από τότε που άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο 2022, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, σημείωσε ότι πέραν των 700 αξιωματούχων από την Κύπρο και πολλές άλλες χώρες διεθνώς έχουν επωφεληθεί από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια του μέχρι σήμερα.  Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη στενή σχέση μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Σημειώνεται ότι το CYCLOPS αποτελεί εκπαιδευτικόκέντρο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεέδρα την Λάρνακα. Το έργο υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία του ΥΠΕΞ με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βάσει σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης το οποίο υπογράφηκε το 2020. Την χρηματοδότηση για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Εκπαιδευτικού Κέντρου CYCLOPS, ανέλαβε το πρόγραμμα Export Control and Related Border Security (EXBS) του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σχετικά νέα

X
Translate »