Αθλητικά Νέα

ΛΑΡΝΑΚΑ: Διεξάγεται το 9ο King of Kite με τη συμμετοχή πέραν των 120 αθλητών

Πηγή: kathimerini.com.cy

Στους Σοφτάδες της Λάρνακας ανακηρύσσεται ο νέος Βασιλιάς του Kitesurfing

Στους Σοφτάδες της Λάρνακας ανακηρύσσεται ο νέος Βασιλιάς του Kitesurfing. Το Kitesurfing είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο υδάτινο σπορ παγκοσμίως και η Κύπρος φιλοξενεί για 9η χρονιά μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες διοργανώσεις της ανατολικής Μεσογείου. Το King of Kite διεξάγεται απο τις 22 μέχρι τις 24 Ιουλίου στην παραλία Σοφτάδες, στη Λάρνακα, προσελκύοντας πέραν των 120 αθλητών. Οι καλύτεροι Κύπριοι kitesurfers θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αθλητές από Ισραήλ, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο.

Αυτό το χρόνο, φιλοξενούμε τον επαγγελματία kitesurfer Valentin Rodriguez απο την Κολομβία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να παρακολουθήσουμε την ενέργεια, την δύναμη και την επιδεξιότητα του, ενα μεγάλο θέαμα για τους θεατές και μια φανταστική ευκαιρία για τους kitesurfers να δουν την υπεροχή του.

Ο αγώνας φέτος χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες. Το Freestyle, Big Air, Open Slalom, Foil Slalom και Juniors. Στο slalom ο οποίος είναι αγώνας ταχύτητας αναμένουνε περίπου 90 αθλητές, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες στις οποίες οι αθλητές κρίνονται για τα κόλπα και τα άλματα που θα κάνουν στον αέρα γύρω στους 40.

Το King of Kite αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Kitesurfing (Αετοσανίδας) και τη μοναδική διεθνή διοργάνωση Kitesurfing στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία των Σοφτάδων, αποτελεί και την μόνη παραλία στην Κύπρο που έχει τις σχετικές άδειες για φιλοξενία Kitesurfing, ένα άθλημα που για λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ακτές λουόμενων. Τη διοργάνωση στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λάρνακας.

To Kahuna Surfhouse κατά το τριήμερο των αγώνων αναμένεται να προσελκύσει πάνω από χίλιους θεατές, οι οποίοι θα μπορούν εκτός από το να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα από τους επίδοξους kitesurfers να περάσουν και ένα ξεχωριστό τριήμερο στη παραλία των Σοφτάδων κάτω από τον καυτό ήλιο παρέα με μουσική, ΚΕO και φαγητό. To King of Kite 2022 αποτελεί το τέλειο άλλοθι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης και ενδιαφερόντων για μια απολαυστική απόδραση στη παραλία.

Ηλίας Μαντοβάνης (διοργανωτής King of Kite): «Είμαστε ευλογημένοι»

«Η Κύπρος μοιάζει ιδανικός προορισμός για kitesurfing. Έχουμε τον αέρα, τη θάλασσα, ηλιοφάνεια και ψηλές θερμοκρασίες τις πιο πολλές μέρες του χρόνου. Είμαστε ευλογημένοι. Ήδη πολλοί ξένοι έρχονται στην Κύπρο για Kitesurfing. Εάν επενδύσουμε στο σπορ, τα οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλα. Πέραν των άλλων, πρόκειται για ένα σχετικά ακριβό σπορ, αφού ένα σετ εξοπλισμού κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ. Και ένας αθλητής αγώνων δεν περιορίζεται σε ένα σετ» εξηγεί ο πολύπειρος εκπαιδευτής και διοργανωτής του King of Kite, Ηλίας Μαντοβάνης. «Όταν το 2013 διοργανώσαμε το πρώτο King of Kite η ανταπόκριση αθλητών και θεατών ήταν πέραν του αναμενόμενου. Στόχος εξ αρχής ήταν να φέρουμε κάποιουςεπαγγελματίες αθλητές, ώστε μέσα από την τριβή μαζί τους να ανέβει το επίπεδο των Κύπριων αθλητών».

Σχετικά με το μέλλον του King of Kite, ο Ηλίας Μαντοβάνη δεν κρύβει πως όραμά του είναι η ανάπτυξη της διοργάνωσης ως η σημαντικότερη στη Μεσόγειο, φτάνοντάς την στο επίπεδο αντίστοιχων διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ασία. Πρόκειται για ένα σπορ που αναπτύσσεται παγκοσμίως. Να αναφέρουμε επίσης οτι το άθλημα θα κάνει την είσοδο του στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ήδη συναντάται σε παγκόσμιους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Ιουλίου
• 12:00 Εγγραφές Αθλητών
• 14:00 Ενημέρωση Αθλητών Freestyle / Foil Slalom
• 15:00 Αγώνας Freestyle μέχρι τους προημιτελικούς
• 18:00 Αγώνας Foil Slalom
• Ολοήμερο beach party

Σάββατο 23 Ιουλίου
• 10:00 Εγγραφές Αθλητών
• 11:30 Ενημέρωση Αθλητών All Slalom / Big Air
• 12:00 Αγώνας Foil Slalom
• 13:00 Αγώνας Slalom
• 15:00 Αγώνας Big Air μέχρι τους προημιτελικούς
• 17:30 Αγώνας Freestyle ημιτελικοί και τελικόι
• Ολοήμερο beach party

Κυριακή 24 Ιουλίου
• 12:30 Ενημέρωση Αθλητών Juniors
• 14:00 Αγώνας Juniors Free Air
• 15:00 Αγώνας Big Air ημιτελικοί και τελικόι
• 18:00 Απονομή επάθλων
• Ολοήμερο beach party

* Για τυχών αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και για όλες τις ενημερώσεις παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του event https://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite και τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/815890803148881?ref=newsfeed

Σχετικά νέα

X
Translate »