Κοινωνία

Λάρνακα: Αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας αφιερωμένης στους επαγγελματίες υγείας

Στα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας γκράφιτι, αφιερωμένης στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, οι οποίοι ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, παρευρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το έργο πραγματοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Χρίστο Κακουλλή και κοσμεί τον τοίχο αντιστήριξης επί της Λεωφόρου Γεώργιου Χριστοδουλίδη, στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο παρά το K – Cineplex μέχρι τον κυκλικό κόμβο παρά το Νέο Στάδιο Γ.Σ.Ζ..

Μετά τα αποκαλυπτήρια ο Άντρος Κυπριανού συνεχάρη «τον καλλιτέχνη Χρήστο Κακουλλή για την πολύ ωραία φιλοτέχνηση του έργου καθώς και την Επαρχιακή Οργάνωση του ΑΚΕΛ Λάρνακας για την πρωτοβουλία τους να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοσηλευτές και στους γιατρούς αλλά και στο υπόλοιπο προσωπικό υγείας για το σημαντικότατο έργο που έχουν επιτελέσει, μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αν δεν ήταν η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση» των επαγγελματιών υγείας, σημείωσε «θα δυσκολευόμαστε πολύ περισσότερο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα οποία προκάλεσε η πανδημία στον τόπο μας».

Αφού ανέφερε πως «ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «εκείνο το οποίο επιβάλλεται να γίνει είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα υγείας. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι αυτά τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με την ίδια αποτελεσματικότητα που αντιμετωπίζονται άλλα ζητήματα».

Ο Άντρος Κυπριανού επανέλαβε ότι «τα δημόσια νοσηλευτήρια κινδυνεύουν με σοβαρά οικονομικά προβλήματα όταν τελειώσει η πανδημία, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν επωμισθεί από μόνα τους το σύνολο των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει η πανδημία, δεν έχουν έσοδα, γιατί ασχολούνται με τα περιστατικά της πανδημίας και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν μείνει εντελώς έξω. Είναι απαίτηση μας» συνέχισε «να εκπονηθεί σχέδιο το οποίο να μεταφέρει μέρος του προβλήματος και της αντιμετώπισης του και στον ιδιωτικό τομέα».

Σε διαφορετική περίπτωση, είπε «με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες, από τη μια συσσωρεύονται τεράστια οικονομικά προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια και από την άλλη, επιβάλλονται αυστηρά μέτρα περιορισμών, τα οποία κατά την άποψη μου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και επιβάλλεται να τα δούμε με ένα διαφορετικό φακό».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ακόμα ότι «λέμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς υγείας όλων των επιπέδων και ταυτόχρονα τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα εργαστούμε για να επιλυθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν».

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης Χρήστος Κακουλλής είπε πως «σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα να πούμε ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που αγωνίζονται κατά της πανδημίας. Εύχομαι το δεύτερο βήμα να είναι η επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν, γιατί με θυσία την ίδια τους τη ζωή, προσπαθούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους και να βγουν νικητές μέσα από αυτή τη κρίση της πανδημίας».

Είπε ακόμα πως «ένα μεγάλο ευχαριστώ ήταν το πιο λίγο που μπορούσαμε να κάνουμε».

Από την πλευρά της η Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου είπε πως «ως Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας θελήσαμε να αποτυπώσουμε το ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό για το γεγονός ότι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, από την πρώτη στιγμή για αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτή την ιδέα αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Χρήστος Κακουλλής, στο έργο το οποίο σήμερα παραδίδουμε στην Λάρνακα».

Η κα. Αντωνίου εξέφρασε ευχαριστίες στον καλλιτέχνη, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων «για την παραχώρηση του χώρου και την ανταπόκριση που είχαμε καθώς και στον Δήμο Λάρνακας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτό το έργο. Ταυτόχρονα μεταφέρουμε τις ευχαριστίες μας σ’ αυτό τον κόσμο που στάθηκε και στέκει ακόμα σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες».

Σχετικά νέα

X
Translate »