Αθλητικά Νέα

Λάρνακα: Αντιδρούν οι ακαδημίες στο κλείσιμο – Επιστολές σε Βουλή, Υπουργούς και ΚΟΠ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Επιεικώς απαράδεκτη και αδικαιολόγητη θεωρούν οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Λάρνακας και Αμμοχώστου, την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για απαγόρευση των προπονήσεων και των αγώνων αθλητών κάτω των 18 ετών, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και διοργανώσεις μεταξύ των οποίων το ποδόσφαιρο, την καλαθόσφαιρα, την χειροσφαίριση και καράτε,

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές, τον Υπουργό Υγείας, την Υπουργείο Εργασίας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Λάρνακας και Αμμοχώστου αναφέρουν πως με έκπληξη ενημερώθηκαν «την Παρασκευή 2, Οκτωβρίου ότι λόγω μεμονωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, επιβλήθηκε η αναστολή οποιονδήποτε δραστηριοτήτων που αφορούν τα ομαδικά αθλήματα στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες νεαρά παιδιά κάτω των 18 ετών, σε Λάρνακα και Αμμόχωστο».

Προστίθεται ότι «σε αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη περίοδο που περνάμε τους τελευταίους μήνες, δεχθήκαμε χωρίς διαμαρτυρίες για το κοινό καλό, την διακοπή των πρωταθλημάτων μας και το κλείσιμο των ακαδημιών μας την περσινή περίοδο, δίνοντας χρόνο στους αρμόδιους να βρουν τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης, όπως έπραξαν και στους υπόλοιπους κλάδους. Θεωρούμε την απόφαση για πλήρη αναστολή των δραστηριοτήτων μας επιεικώς απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, από τη στιγμή που οι νεαροί μας αθλητές συμμετέχουν κανονικά σε άλλες δραστηριότητες μαζικής συγκέντρωσης (σχολείο φροντιστήρια κ.α.)».

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμα πως «είμαστε συνεργάσιμοι και τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα με ευλάβεια, ενώ μπορούμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα που θα μας υποδείξετε για αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Παρόλα αυτά εσείς πήρατε την ισοπεδωτική απόφαση να μας επιβάλετε το σκληρότερο μέτρο και να μας τιμωρήσετε, στερώντας το δικαίωμα άθλησης σε χιλιάδες παιδιά ακόμα και αν αυτό γίνεται σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους».

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, αναφέρουν στην επιστολή τους οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Λάρνακας και Αμμοχώστου «ότι αγνοείτε το γεγονός πως μεταξύ αυτών των παιδιών υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που ανταγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και η διακοπή όλων των δραστηριοτήτων θα επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη της καριέρας τους (επιδείνωση της φυσικής κατάστασης με συνεπακόλουθο ανεπιθύμητους τραυματισμούς)».

Ακόμα οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου καλούν τον Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές, τον Υπουργό Υγείας, την Υπουργείο Εργασίας και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όπως αναθεωρήσουν άμεσα την απόφαση τους καθώς όπως ισχυρίζονται «τα κρούσματα στην περιοχή μας δεν δικαιολογούν για τέτοια απόφαση. Ακολούθως σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να βρεθεί μια λιγότερο αυστηρή λύση που θα επιτρέψει την συνέχιση των δραστηριοτήτων μας με ασφάλεια» καταλήγει η επιστολή.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »