Λάρνακα 2030

Λάρνακα 2030: Διάλεξη με θέμα τα Γράμματα Αγάπης από την Δρ Γιώτα Δημητρίου

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Lebay, δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας, διάλεξη με τίτλο ”Love Bytes: Digital Declarations and the future history of Love Letters”.

Η διάλεξη γίνεται στα πλαίσια του πρότζεκτ “Larnaka’s Love Letters” που πραγματοποιεί το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030 καθόλη τη διάρκεια Φεβρουαρίου στη πόλη κι επαρχία Λάρνακας.

Την διάλεξη θα δώσει η ακαδημαΪκός Δρ Γιώτα Δημητρίου, η οποία κατάγεται από τη Λάρνακα και διαπρέπει στην Αγγλία.

Η διάλεξη της Δρ Δημητρίου στη Λάρνακα θα γίνει στα ελληνικά, διάρκειας περίπου μίας ώρας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου ερωτήσεων του κοινού.

Το κοινό θα μπορεί να γράψει το δικό του γράμμα αγάπης και να το ρίξει σε “γραμματοκιβώτιο” που θα βρίσκεται στο χώρο, για το project «Larnaka’s Love Letters”.

 

ΔΡ ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Η Δρ Δημητρίου πραγματοποίησε την πρώτη performance love letters το 2012 στη Λάρνακα και στη συνέχεια περιόδευσε για 6 χρόνια, σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ Latitude, και σε διάσημους πολιτιστικούς χώρους, όπως το Arnolfini και το Museum of Broken Relationships στην Κροατία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, δημιούργησε μια συλλογή με περισσότερα από 200 γράμματα αγάπης που έγραψαν τα μέλη του κοινού για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Λίγα χρόνια αργότερα (περίπου το 2016), διεξήγαγε έρευνα στο Πανεπιστήμιο Bath Spa ως μέρος του μεταδιδακτορικού της έργου, εστιάζοντας στις διαδραστικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων των διαδραστικών βιβλίων και των διαφόρων μορφών ανάγνωσης.
Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, έγραψε και δημιούργησε το καλλιτεχνικό βιβλίο με τίτλο “to You”, το οποίο μπορεί να διαβαστεί μόνο όταν οι σελίδες του ζεσταθούν από τα χέρια του αναγνώστη. Το βιβλίο περιλαμβάνει ποίηση γραμμένη σε πεζομορφές μορφές, ως γράμματα αγάπης απευθυνόμενα στον αναγνώστη, και ζητά να του δοθεί αγάπη σε μορφή ζεστασιάς για να διαβαστεί.
Το βιβλίο “To You” αποτελεί συλλεκτικό αντικείμενο, μονο 150 αντιγραφα σε ολο τον κοσμο. Πολλοί το έχουν αγοράσει για τη δική τους συλλογή έργων τέχνης, προσωπική συλλογή βιβλίων καλλιτεχνών ή σπάνιων βιβλίων. Ένα από τα πρώτα αντίτυπα αγοράστηκε από τη Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη για τη συλλογή σπάνιων βιβλίων της, από τη Βιβλιοθήκη Μπόντλιαν στην Οξφόρδη που έχει σπάνια βιβλία απο το 1600. Η αναγνώριση που έχει λάβει το βιβλίο φαίνεται κι από τη συμπερίληψη του στη λίστα υποψηφιοτήτων των Communication Arts στην Καλιφόρνια αλλά και από ένα βραβείο από την RE-LOGIA. Η εκπαιδευτική του αξία έχει αναγνωριστεί από πανεπιστήμια για μαθήματα σχεδιασμού, σύγχρονης τέχνης, δημιουργικής γραφής και χαρακτικής ανά τον κόσμο. Επιπλέον, το “To You” τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως BBC και The Bookseller, επιπλέον πέρσι έλαβε μέρος στη έκθεση “Sensational Books” της Βιβλιοθήκης Bodleian δίπλα από το Index του Andy Warhol.
Αυτή τη στιγμή, το βιβλίο συμμετέχει σε μια έκθεση στο Λονδίνο, Οντάριο – Καναδά, συνεχίζοντας να προκαλεί συζητήσεις σχετικά με το πώς η μορφή και το περιεχόμενο συνδέονται άρρηκτα, διαμορφώνοντας την ίδια την εμπειρία ανάγνωσης.

Θα ακολουθήσει κόκτειλ.

Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: skalatimes.com

Σχετικά νέα

X
Translate »