Δελτία Τύπου

Κτηνιατρικός Σύλλογος: Στοχοποίηση κτηνιάτρων στην υπόθεση του σφαγείου

Σε στοχοποίηση κτηνίατρου στην περίπτωση του cluster στο σφαγείο Cypra, αναφέρεται ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

«Στο πρόσφατο και μεγαλύτερο παγκύπρια cluster κρουσμάτων του COVID-19 στο σφαγείο “Cypra”, είδαμε με περισσή ευκολία από τη διεύθυνση του σφαγείου να στοχοποιείται και να κατηγορείται συνάδελφος κτηνίατρος ως ο υπαίτιος αυτού, μέσα από ειρωνικούς χαρακτηρισμούς τύπου «ο καλός Σαμαρείτης» και να γίνεται «επιδημιολογική ανάλυση» που να καταλήγει “βολικά” στο ότι φταίνε αποκλειστικά και μόνο 5 κτηνιατρικοί λειτουργοί, που επιμόλυναν με τη σειρά τους τους εργαζομένους στις γραμμές σφαγής που επιθεωρούσαν. Πιστεύουμε πως μάλλον το αντίθετο έχει συμβεί», αναφέρει.

Ο Σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι «φυσικά, η επίρριψη ευθυνών σε Δημόσιους Λειτουργούς είναι πάντα η εύκολη λύση, χωρίς να επιχειρείται όμως καν η παρουσίαση των θέσεων των συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται σε ένα περιβάλλον, που εκ της φύσεως του είναι χώρος με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού, όπως δηλώνεται και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC)».

Επιπλέον, αναφέρει «με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα που περιελάμβαναν δηλώσεις από τον Υπουργό Γεωργίας με τις οποίες αποδίδονται ευθύνες στις δημόσιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, των οποίων όμως είναι ο ίδιος πολιτικός προϊστάμενος, ότι έπρεπε να ελέγχουν την τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας έναντι του COVID-19 της επιχείρησης, μια και έχουν χαρακτηριστεί με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ως «ουσιώδης υπηρεσία».

Ενημερωτικά προς τους πολίτες, αναφέρει ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος «οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν χαρακτηριστεί ως «ουσιώδης Υπηρεσία» για το σκοπό που υπηρετούν και είναι εντεταλμένες δια νόμου, δηλαδή την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω των ελέγχων για παραγωγή και διάθεση ασφαλών τροφίμων ζωικής προέλευσης στους καταναλωτές και για την υγεία και την ευημερία όλων των ζώων. Όχι για να επιτελεί καθήκοντα και να σφετερίζεται αρμοδιότητες άλλων Υπηρεσιών».

Εκφράζει, επίσης, ανησυχία για «όσα γλαφυρά δημοσιοποιήθηκαν, για μέρος του προσωπικού που εργάζεται στα σφαγεία. Για το λόγο αυτό εισηγούμαστε τη θεσμοθέτηση σχολής χειριστών κρέατος».

Τέλος, αναφέρει ότι προσβλέπει σε υλοποίηση διορθωτικών ενεργειών, που θα συμβάλλουν στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »