Επιχειρήσεις

Κρίσιμο τεστ αντοχής – Σε νέα φάση από σήμερα η Κύπρος

 Πηγή: philenews.com

Με την Κυβέρνηση να μελετά ήδη τα επόμενα βήματά της σε σχέση με την άρση μέτρων και περιορισμών, η Κύπρος εισέρχεται σήμερα στη δεύτερη φάση της αποκλιμάκωσης.  Περισσότεροι από 60.000 μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης και της Γ’ τάξης λυκείων και τεχνικών σχολών επιστρέφουν στις τάξεις τους, το λιανικό εμπόριο ανεβάζει ρολά, ανεξαρτήτως τετραγωνικών και εγκαταστάσεων, αφού θα επαναλειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, ενώ η θεία λειτουργία θα τελείται στην παρουσία 50 πιστών. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Την ίδια ώρα αυλαία ανεβαίνει σε θέατρα και κινηματογράφους με την παρουσία 50 θεατών μόνο, ενώ στο ποδόσφαιρο οι ομάδες της Β΄ Κατηγορίας αρχίζουν την προετοιμασία τους για να επιστρέψουν στα γήπεδα την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, από σήμερα, επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό πέντε αθλούμενων, ανεξαρτήτου ηλικίας, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή (τέσσερις αθλούμενοι συν ένας προπονητής ή γυμναστής).

Σε όλες τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπεται και η προπόνηση με μέγιστο αριθμό πέντε ατόμων περιλαμβανομένου του προπονητή, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου όπου επιτρέπεται η προπόνηση μέχρι 3 ξεχωριστών ομάδων με μέγιστο αριθμό πέντε ατόμων ανά ομάδα. Τα μέλη της κάθε ομάδας πρέπει να είναι σταθερά.

 

Για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας επιτρέπονται από σήμερα οι ομαδικές προπονήσεις και από τις 13 Φεβρουαρίου επαναρχίζει το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, χωρίς θεατές, ενώ για τις υπόλοιπες Κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ επιτρέπεται η ατομική προπόνηση σε ομάδες των πέντε, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή.

Σε ό τι αφορά την κοινωνική δραστηριότητα των πολιτών, τα δύο γραπτά μηνύματα στο 8998 ανά άτομο την ημέρα παραμένουν, όπως παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί της επομένης. Ωστόσο, τα νοικοκυριά θα μπορούν να δεχθούν επισκέψεις από τέσσερα επιπλέον άτομα.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας γίνεται αυτή τη φορά με την αυστηρή προϋπόθεση της εξέτασης για κορωνοϊό για όσους επαναδραστηριοποιούνται. Συγκεκριμένα όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και αθλητές ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους αρνητικό αποτέλεσμα έπειτα από τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.  Όπως προνοείται από το σχετικό διάταγμα που τίθεται από σήμερα σε ισχύ, τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, που επιθυμούν να μετακινηθούν για ατομική προπόνηση, οφείλουν να αποστέλλουν sms στο 8998, με επιλογή του αριθμού 6. Για τα παιδιά που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο πρέπει να προσκομίζεται από τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης/προπόνησης. Οι προπονητές/γυμναστές οφείλουν να φέρουν το Έντυπο Α (Βεβαίωση Μετακίνησης Εργαζομένου) υπογεγραμμένο από τον εργοδότη τους.  Οι πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν σε θέατρα και κινηματογράφους πρέπει να αποστέλλουν sms στο 8998, με επιλογή του αριθμού 9.

Σχετικά νέα

X
Translate »