Αυτοκίνητο

Kodiaq: Tο πρώτο μεγάλο SUV της Skoda (pics-vid)

Πρακτικότητα και τεχνολογία αιχμής

Με το Kodiaq, η Skoda ξεκινά µια δυναμική πορεία στον κόσμο των SUV.Το Kodiaq, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στα διεθνή σαλόνια και σύντομα αναμένεται στην Κύπρο, προσφέρει εξαιρετικά μεγάλους χώρους, ποιότητα και τεχνολογία αιχμής.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, είναι ένα μοντέλο που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη τόσο για την καθημερινότητα όσο και για εκτός δρόμου εξορμήσεις, υιοθετώντας ένα σχεδιασμό που αντανακλά τον πολύπλευρο χαρακτήρα του αυτοκινήτου συνδυάζοντας τις κομψές γραμμές με τα δυναμικά εκτός δρόμου στοιχεία.

Με μήκος 4,7 μέτρων, το μοντέλο προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά πρακτικότητας. «Κάτι που αποδεικνύει και η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ που ξεκινά από τα 720 και φτάνει έως τα 2.065 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων μπορούν να φιλοξενηθούν αντικείμενα μήκους έως και 2,8 μέτρων», σημειώνεται σχετικά.

Στα χαρακτηριστικά του υπάρχουν στοιχεία όπως η προαιρετική επιλογή μιας ηλεκτρικής πόρτας στο χώρο αποσκευών, δυνατότητα ρυμούλκησης 2,5 τόνων στην τετρακίνητη έκδοση TDI 2.0 με το κιβώτιο DSG αλλά και εξοπλισμός που περιλαμβάνει τρεις επιλογές για σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληθώρα επιλογών θα έχει στη διάθεση του ο υποψήφιος αγοραστής. Βασική έκδοση είναι ο TSI 1,4 λίτρων κινητήρας με απόδοση 125 ίππων και 200 Nm ροπής, ενώ ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και σε ισχυρότερη εκδοχή με 150 ίππους και 250 Nm ροπής. Στη συνέχεια υπάρχει και ο δίλιτρος TSI 180 ίππων και 320 Nm ροπής. Στους πετρελαιοκινητήρες υπάρχει ο TDI 2,0 λίτρων με απόδοση 150 και 190 ίππων. Αναλόγως με την επιλογή κινητήρα το Kodiaq είναι διαθέσιμο σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη έξι ή επτά σχέσεων. Τέλος, σε επίπεδο εξοπλισμού το Kodiaq προσφέρει ανάλογες επιλογές με το Sυperb συμπεριλαμβάνοντας στον εξοπλισμό του στοιχεία όπως το ενεργό cruise control, σύστημα ειδοποίησης του οδηγού σε περίπτωση παρέκκλισης απο την πορεία του σε συνδυασμό με σύστημα αυτόματης πέδησης. Επιπλέον, το επταθέσιο SUV διαθέτει σύστημα περιμετρικής όρασης το οποίο αποτελείται από κάμερες τοποθετημένες στο μπροστινό, στο πίσω τμήμα και στους καθρέπτες και το οποίο αποτελεί πρωτιά για την Skoda.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »