Aστυνομικά νέα

ΛΑΡΝΑΚΑ:«Κλωτσούσε στο κεφάλι 20χρονο ενώ ήταν στο έδαφος»

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Για επιλεκτική ευαισθησία σε σχέση με την τήρηση των προνοιών της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, κάνει λόγο δικηγόρος με επιστολή του προς αρμόδια σώματα.

Υποστηρίζει πως 20χρονος ποδοσφαιριστής, τον οποίο εκπροσωπεί, δέχθηκε κλωτσιές στο κεφάλι σε πρόσφατο αγώνα μεταξύ του Διγενή Ορόκλνης και του Αίαντα Αλεθρικού, στο πλαίσιο πρωταθλήματος της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών Κύπρου (ΣΤΟΚ). Ταυτόχρονα, καταλογίζει εμμέσως στην Αστυνομία πως δεν χειρίστηκε την υπόθεση με τον δέοντα τρόπο, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις. Θέση που φαίνεται να απορρίπτει κατηγορηματικά το αστυνομικό Σώμα.

Σε προχθεσινή (13/3) του επιστολή ο δικηγόρος Πιέρος Ζαπούνης, που έχει ως αποδέκτες τον αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τη ΣΤΟΚ, σημειώνει ότι στο συγκεκριμένο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 2/3, ποδοσφαιριστής του Αίαντα κτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι τον πελάτη του κι ενώ αυτός βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Ως εκ τούτου, όπως υποστηρίζει, ο 20χρονος υπέστη διάσειση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία (απολύθηκε την επόμενη ημέρα).

Ο κ. Ζαπούνης προσθέτει: «Αξιοσημείωτο και λυπηρό γεγονός είναι ότι κανένα αρμόδιο τμήμα ή/και οργανισμός δεν ανάφερε ή/και ασχολήθηκε με το πιο πάνω θέμα, δίνοντας την εντύπωση κουκουλώματος ή/και να περάσε απαρατήρητο. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις βίας στα γήπεδα, δίνεται τέτοια δημοσιότητα, με εντάλματα σύλληψης, προσωποκρατήσεις και άμεσες καταχωρήσεις και με αποκλεισμούς από τα γήπεδα, στην προκειμένη περίπτωση, η ευαισθησία όλων των αρμόδιων αρχών και ειδικότερα της αστυνομίας, ήταν κατώτερο από το αναμενόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση για τη βία στα γήπεδα – Τι αποφασίστηκε

Οι πιο πάνω γραπτές τοποθετήσεις, κάθε άλλο παρά βρίσκουν σύμφωνη την αστυνομική Δύναμη. Αυτό προκύπτει από επίσημες θέσεις που εξέφρασαν στον «Φ» αρμόδια στελέχη της. Η λοχίας του κλάδου επικοινωνίας αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, μας ανέφερε αρχικά ότι η επιστολή, αν και φέρει ημερομηνία 13/3, εντούτοις δεν είχε σταλθεί στον αρχηγό προφανώς από λάθος. Εν τέλει, όπως μας είπε, παραλήφθηκε εντός της χθεσινής ημέρας (14/3) μετά από επικοινωνία με τον αποστολέα. Η κ. Κωνσταντίνου πρόσθεσε ότι οι αστυνομικές εξετάσεις είναι στο τελικό στάδιο και πως η υπόθεση αναμένεται να καταχωρισθεί στο Δικαστήριο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, ο ανώτερος υπαστυνόμος και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμής, ανέφερε στον «Φ» ότι ο αστυνομικός σταθμός Κιτίου εξέτασε αυτοβούλως την υπόθεση. «Δεν υπήρξε καταγγελία» είπε. Εξήγησε πως την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό (2/3) στενό συγγενικό πρόσωπο του ποδοσφαιριστή πληροφόρησε την Αστυνομία, χωρίς να γίνει επίσημη καταγγελία. Πρόσθεσε πως λόγω του γεγονότος ότι ο ποδοσφαιριστής κρατήθηκε για νοσηλεία και είχε υποστεί διάσειση, έδωσε κατάθεση στις 4/3. Ανέφερε, ακόμη, ότι οι αστυνομικές εξετάσεις από την πρώτη στιγμή προχώρησαν και πως λήφθηκε αριθμός μαρτυριών.  Διευκρίνισε, ακόμη, ότι τα παιχνίδια αυτά δεν αστυνομεύονται βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Κατέληξε λέγοντας πως η νομοθεσία δεν περιορίζει με κάποιον τρόπο την Αστυνομία ως προς το χρονικό στάδιο που θα ενεργήσει, αν και βάσει των λεγομένων του δεν υπήρξε καμία ολιγωρία.

Σχετικά νέα

X
Translate »