Κοινωνία

Κλείνουν τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς οι κάτοικοι Αραδίππου – Στους δρόμους για υποστατικό με πυρίτιδα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 9 Νοεμβρίου, στις 10:45 στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, με κύριο αίτημα των Δημοτών της Αραδίππου, να μετακινηθεί το εργοστάσιο πυρίτιδας, σε οποιαδήποτε άλλη αγροτική περιοχή και μακριά από οικιστικές περιοχές.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Μιλώντας στην aftodioikisi, ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ανέφερε πως στηρίζει αυτό τον αγώνα τους Δημότες της Αραδίππου, ενώ υπογράμμισε πως «η διαμαρτυρία αυτή, είναι το αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης του όλου προβλήματος από τις υπηρεσίες του κράτους».

Όπως μας εξήγησε, «μιλήσαμε με τους αρμοδίους και τους εξηγήσαμε, ότι δεν είναι δυνατόν να θέλουν να μεταφέρουν το εργοστάσιο, από την μια βιομηχανική περιοχή στην άλλη, η οποία επίσης γειτνιάζει με οικιακά υποστατικά, αλλά θα ήταν πιο σωστό να βρουν ένα τρόπο να το μεταφέρουν σε μια άλλη, μη οικιστική περιοχή». Τόνισε, ότι «ναι μεν απέχει από την μία περιοχή 20 μέτρα και από την άλλη θα απέχει περισσότερο, ωστόσο, αυτό δεν έχει σημασία». «Πρόκειται για περιοχές που δεν επιτρέπουν μια τέτοια ανάπτυξη. Επιπλέον το συγκεκριμένο υποστατικό δεν έχει τελική έγκριση και αυτό είναι παράνομο» υπογράμμισε.

 

«Για αυτούς τους λογούς είμαστε μαζί με τους Δημότες μας και θα τους στηρίξουμε σε αυτό το δίκαιο αίτημα τους» τόνισε. Ενώ σημείωσε πως, όταν έρθει η άδεια για το εργοστάσιο δεν πρόκειται να την υπογράψουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Πανίκκος Αβραάμ, αντιπρόσωπος των επηρεαζόμενων της περιοχής, ανέφερε ότι πριν από περίπου ένα μήνα, σε συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο για το σχετικό ζήτημα, άρχισε ο κοινός τους αγώνας.

Μας εξήγησε ότι, όταν ξαναμπήκε το θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή, μετά από συζήτηση που ακολουθήσε, τους εξήγησε ότι με βάση το χάρτη ΣΕΒΕΖΟ, η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο του κόκκινου κύκλου, που υποδεικνύει την επικινδυνότητα της. Ο κόκκινος κύκλος, υπογραμμίζουμε, σημαίνει θάνατος σε περίπτωση έκρηξης και βάσει αυτού, ο κ. Αβραάμ, τους ανέπτυξε τους εύλογους, προβληματισμούς του.

Δείτε επίσης: Δήμος Αγ. Νάπας: Θα αποκαταστήσει την περιοχή, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Τζο Λόου

Ο κ. Αβραάμ, μας πληροφόρησε πως, έχει μαζέψει υπογραφές από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συμφωνούν με την μετακίνηση των ιδίων των κάτοικων της περιοχής, αφού οι αρμόδιοι κωλυσιεργούν και δεν μπορούν να μετακινήσουν το εργοστάσιο. Πράγμα που γνωστοποιήθηκε στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά την συνάντηση τους.

Να σημειώσουμε ότι, το συγκεκριμένο ζήτημα, επηρεάζει άμεσα 70 και πλέον οικογένειες, και επιχειρήσεις της περιοχής. «Μετά τη διαμαρτυρία, έχουμε σκοπό να παρουσιάσουμε τις προαναφερθείσες υπογραφές, στις αρμόδιες υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Αβραάμ.

Επιπρόσθετα, πληροφόρησε τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ότι ο διευθυντής του εργοστασίου, έστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι «σε περίπτωση έκρηξης θα προκληθεί ωστικό κύμα».

«Με όλα αυτά τα δεδομένα», όπως επισημαίνει ο κ. Αβραάμ, «θα προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας».

Πηγή : Αυτοδιοίκηση

Σχετικά νέα

X
Translate »