Γενική Επικαιρότητα

Κίτρινη Προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική, μέχρι πότε θα βρίσκεται σε ισχύ

Νέα προειδοποίηση με κίτρινο επίπεδο επικινδυνότητας εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, για απόψε και για αύριο.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από απόψε στις 21:00 το βράδυ, μέχρι και αύριο στις 15:00.

Απόψε η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο η θερμοκρασία στο εσωτερικό, αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Image

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αυξημένες όμως νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως σε περιοχές των ορεινών, του εσωτερικού και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νότια και στα ανατολικά, στους 35 στα βόρεια παράλια, στους 33 βαθμούς στα δυτικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αυξημένες όμως νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές των ορεινών ή και του εσωτερικού. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »