Γενικά

Κίνημα Αλληλεγγύη: Ανακοίνωσε τις 5 υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο της Λάρνακας

Τα ονόματα των ανθρώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλληλεγγύη ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος Δρ. Ελένη Θεοχάρους.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ανανεώνοντας συμβόλαιο τιμής με τον λαό της Κύπρου και με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που υπάρχουν, τη φτώχεια, την ανέχεια, τη διαφθορά, την απαξίωση, τα προβλήματα από την οικονομική αλλά και την υγειονομική κρίση και τις επικίνδυνες στιγμές που διανύουμε στο εθνικό μας ζήτημα, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, υποσχέθηκε πως η πορεία μέχρι τις εκλογές, αλλά και η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πολλή και καθαρή δουλειά προς όφελος του κυπριακού λαού, του κάθε πολίτη ξεχωριστά και της πατρίδας μας στο σύνολο.

Στο μήνυμά της η Δρ. Θεοχάρους κάλεσε «όλες τις δυνάμεις που θέλουν τη διάσωση του ελληνισμού της Κύπρου και την απελευθέρωση της πατρίδας μας να συνταυτιστούν μαζί μας για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το κυπριακό πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πατρίδα μας».

Τα ονόματα των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Λάρνακας είναι:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Ο Φίλιππος Αυξεντίου είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στον Δημόσιο Τομέα από το 2004.

Κατάγεται από την Κοντέα Λύσης και έχει διπλή μακρινή συγγένεια με τον εθνικό ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου νομικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ed. Leadership.

Έχει καταγράψει εξαιρετικές επιδόσεις σε αθλήματα στίβου. Μεταξύ άλλων στην κοινωνική του δράση περιλαμβάνονται 21 άρθρα γνώμης σε κύρια σελίδα ημερήσιου Τύπου. Υπήρξε μέλος της Παγκύπριας Συντονιστικής Οργάνωσης Καθηγητών “Αλλαγή”, εθελοντής επιτηρητής σε Ολυμπιάδες Επιστημών και κατασκηνώσεις νεολαίας, 1ος ομιλητής σε 8 κύκλους διαλέξεων Κ.Σ. Κοντέας, ομιλητής σε ημερίδες παιδείας υπό αιγίδα του ΥΠΠΑΝ και εκπρόσωπος Λυκείου, ως μαθητής, σε Επαρχιακή Ημερίδα για κοινωνικά θέματα.

Στις εκδόσεις – μελέτες του περιλαμβάνονται οι εξής:

– “Πως προέκυψε ο δικοινοτικός χαρακτήρας της Κυπριακής κοινωνίας και διερεύνηση ελλειμάτων σε φιλελεύθερες πτυχές συντάγματος Κ.Δ.”, μεταπτυχιακή διατριβή, Uclan Cyprus

– “Εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών υποκίνησης-καθοδήγησης διδακτικής παράδοσης εκπαιδευτικών από διευθυντές στα πλαίσια σχολικής βελτίωσης”, έρευνα εγκεκριμένη από ΚΕΕΑ

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Σταύρος Νικολάου είναι κάτοικος Λάρνακας και έχει καταγωγή από το Βαρώσι και τη Χοιροκοιτία.

Μιλάει Αγγλικά και Πορτογαλικά.

Είναι πτυχιούχος δημοσιογράφος απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε για περίπου ένα χρόνο στο ΡΙΚ έχοντας τη γενική επιμέλεια νεανικής εκπομπής, αλλά και σε διάφορα διαδικτυακά και έντυπα μέσα ως συντάκτης και κριτικός ξένων σειρών και ταινιών (theseries.gr και themag.gr), ενώ διατηρούσε και το δικό του, κινηματογραφικό μπλογκ.

Το 2013 και 2014 συμμετείχε ως εθελοντής στα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ενώ το 2015 είχε επιλεχθεί ως μέλος της νεανικής κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας».

Από το 2016 μέχρι το 2018 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, στην Ελλάδα, ως ρεπόρτερ-δημοσιογράφος και ακολούθως επιλέχθηκε για την πλήρωση θέσης στο ΡΙΚ σε ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου ανέλαβε δημοσιογραφικά καθήκοντα καθώς και την σύνταξη των ειδήσεων στην ενότητα EU4U της ιστοσελίδας του δικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου μου δέχθηκε επαγγελματική πρόταση για να επιστρέψει στην Αθήνα στη θέση του βοηθού αρχισυντάκτη τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι ΣΚΑΪ.

Το 2020 άρχισε το μεταπτυχιακό του πάνω στις διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

 

ΜΕΛΗΣ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΟΝHΣΙΦΟΡΟΥ ΜΕΛΗΣ

Ο Μελής Ονησιφόρου γεννήθηκε το 1952 στο χωριό Άγιος Αμβρόσιος της επαρχίας Λεμεσού και διαμένει στο χωριό Χοιροκοιτία της επαρχίας Λαρνακος, τα τελευταία 50 χρόνια .

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και μπήκε από μικρός στη βιοπάλη γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων για την επιβίωση.

Έτσι, έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο της ζωής και εργάζεται ως εργολάβος οικοδομών εδώ και αρκετά χρόνια.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο αγώνας συνεχίζεται για την Κύπρο που μας αξίζει!

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΔΕΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΣΙΔΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Βραβευμένος Τραγουδιστής / Βραβευμένος Συγγραφέας / Ποιητής / Σεναριογράφος / Λιμπρετίστας / Συνθέτης / Θεατρικός Σκηνοθέτης & Παραγωγός.

Στα σαράντα τόσα χρόνια που υπηρετεί τον χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και του θεάματος, ο διεθνώς καταξιωμένος Κύπριος καλλιτέχνης κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου με το πολυσύνθετο ταλέντο του και τις ευφάνταστες θεατρικές του παραγωγές. Δίκαια θωρείτε πως είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς, βαθυστόχαστους και ταλαντούχους καλλιτέχνες της Κύπρου.

Δισκογραφία

Κατά την διάρκεια της σύντομης παρουσίας του στην δισκογραφία, ο Σταύρος Σιδεράς κέρδισε τρεις χρυσούς δίσκους, πήρε δύο βραβεία στο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης και αντιπροσώπευσε την Κύπρο δύο φορές στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision.

Μιούζικαλ

Το πρώτο μιούζικαλ του Σταύρου Σιδερά, “The Archon”, ανέβηκε στο Civic Theatre της Νοτίου Αφρικής . Στην συνέχεια, ακολούθησαν περισσότερα από τριάντα μουσικά έργα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι “Δαίμονες, το μιούζικαλ “Pygmalion: The True Story” σε λιμπρέτο, μουσική και παραγωγή δική του και την “Ωδή στους Θεούς”. Μονόπρακτη όπερα που έγραψε και παρουσίασε ενώπιον της Βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ΙΙ.

Ράδιο / Τηλεόραση

Παράλληλα με τις πολύμορφες και πολυδιάστατες καλλιτεχνικές του επιδιώξεις ο Σταύρος Σιδεράς δούλεψε σαν δημοσιογράφος, παραγωγός και τηλεπαρουσιαστής στο “Sigma TV” . Το πρωτοποριακό του show “Persona & Persona non Grata” άφησε εποχή, με αποκορύφωμα την ιστορική συνέντευξη που πήρε από τον κατοχικό Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

Παραγωγός / Σκηνοθέτης

Για αρκετά χρόνια ο Σταύρος Σιδεράς υπηρέτησε σαν Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Regency Casino Θεσσαλονίκης όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία γράφοντας και σκηνοθετώντας περισσότερα από τριάντα Ελληνικά και ξένα μιούζικαλ.

 

Σεναριογράφος

Ο Σταύρος Σιδεράς έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους. Επιπλέον έχει γράψει άλλα τρία σενάρια στα Αγγλικά. Το “Leroy & Richard” το “Lucky Black Jack” και το “Poets Never Die”. Το πρώτο το αγόρασε η Paramount Pictures ενώ τα άλλα δύο ευρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και χρηματοδότησης σε συνεργασία με την Αμερικανίδα παραγωγό Kim Matuka και τον Κύπριο παραγωγό Γιάννο Γεωργιάδη.

Συγγραφέας

Το πρώτο ιστορικό μυθιστόρημα που έγραψε. ο Σταύρος Σιδεράς φέρει τον τίτλο “Poets Never Die”. Το ίδιο βιβλίο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις “Γερμανός” και φέρει τον τίτλο “Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ». Η Ελληνική έκδοση απέσπασε το βραβείο «καλύτερου Βιβλίου του 2017». Το τελευταίο βιβλίο του φέρει τον τίτλο «VAE VICTIS-Αλίμονο στους Ηττημένους»

Επίτιμος Καθηγητής

Το 2019, ως ένδειξη επιβράβευσης και αναγνώρισης της πολύτιμης και πολυετούς συμβολής του στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του θεάματος, το Alexander College έχει αναγορεύσει τον Σταύρο Σιδερά σε Επίτιμο Καθηγητή.

 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ ΑΡΤΕΜΗΣ

Ο Αρτέμης Χατζηπαναγή, γεννήθηκε τη 21/04/1957 στην Λάρνακα με καταγωγή απο το χωριό Βαβατσινιά και Φάρμακά.

Προέρχεται απο πολυμελή οικογένεια βιοπαλαιστών αποτελούμενη απο δέκα άτομα.

Το 1974, μόλις στα δεκαεπτά του χρονια δημιούργησε την δίκη του επιχείρηση ως τροφοδότης πλοίων στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού. Σύγχρονως σπούδαζε στην ιδιωτική σχολή επτατάξεο κέντρο ανώτερων σπουδών (Κ.Α.Σ.Α.), και κατόπιν συνέχισε την θητεία του στην Ε.Φ. στο Ναυτικό όπου μέχρι σήμερα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως λοχίας στην Εθνοφυλακή με την ιδιότητα του Ελεύθερου Σκοπευτή.

Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά Ανδρέα, Χρήστο και Μαιριλυν. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της επιτροπής, της ομάδας των πτωχευσάντων, έτσι ώστε να τροποποιηθούν οι παμπάλαιες της Αγγλοκρατίας νομοθεσίες των περί νόμου πτωχεύσεων για να μπορούν αυτά τα άτομα και οι οικογένειες τους να είναι σε θέση να εργάζονται και να Ζούν αξιοπρεπώς, οι προσπάθειες αυτές στέφθηκαν με επιτυχία. Είναι επίσης ενεργό μέλος του Σ.Υ.Μ.Ε.Α. και υποστηρικτής του κοινήματος ενάντια στις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και των ΜΙΚΡΟΜΕΣΕΩΝ επιχειρήσεων.

Είναι επίσης ενεργό μέλος σε αρκετές ομάδες ενάντια των εκποιήσεων. Απο νεαράς ηλικίας υπήρξε πολιτικοποιημένος έχοντας το όραμα της απελευθέρωσης της Κύπρου απο τους Τούρκους κατακτητές.

Είναι κατα της Δ.Δ.Ο.

Σχετικά νέα

X
Translate »