Οικονομία

Κίνδυνος να παγώσει η μετακίνηση στο Βασιλικό

Με σημαντικά εμπόδια, ικανά να ανατρέψουν ακόμα και τους σχεδιασμούς του κράτους για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από την περιοχή της Λάρνακας στο Βασιλικό, βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα εν αναμονή της εξέτασης προσφυγής εναντίον της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Η προσφυγή έγινε από την κοινότητα Μαρί, θα εξεταστεί την Παρασκευή 24 Μαΐου και αφορά στην απόφαση της Επαρχιακής Διοίκησης να εκδώσει άδεια οικοδομής για την κατασκευή και λειτουργία σταθμών αποθήκευσης πετρελαιοειδών της εταιρείας ΕΚΟ.

Ουσιαστικά με την προσφυγή η κοινότητα Μαρί ζητά δικλίδες ασφαλείας που δεν περιλαμβάνονται στην οικοδομική έγκριση ότι, προτού λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις, θα είναι έτοιμες οι βασικές υποδομές που φαίνεται να καθυστερούν. Πρόκειται για τον πυροσβεστικό σταθμό που θα καλύπτει τις ανάγκες του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, που ανεγείρεται στην κοινότητα Μαρί, καθώς και το προβλεπόμενο οδικό δίκτυο στην περιοχή από το οποίο θα διέρχονται τα βυτιοφόρα.

Σε περίπτωση που πετύχει η προσφυγή της κοινότητας Μαρί θα παγώσουν οι μετακινήσεις των πετρελαιοειδών στο Βασιλικό και θα παραμείνουν στη Λάρνακα.

Σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού διαφώνησε με τη μονομερή απόφαση της κοινότητας Μαρί να προσφύγει σε νομικά μέτρα, χωρίς προηγουμένως να τεθεί το θέμα ενώπιον της Επιτροπής, παρά το γεγονός ότι κρίνει δικαιολογημένο το αίτημα ότι θα έπρεπε να ζητηθούν οι απόψεις της κοινότητας για τις εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν σε έδαφος του Μαρί. Η Συντονιστική

Επιτροπή αναμένεται να εξελιχθούν όλα στη βάση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και όπως ανέφερε στον «Φ» ο κοινοτάρχης Βασιλικού και πρόεδρος της Συντονιστικής, Λευτέρης Φωκάς, προχωρά ο διορισμός συμβούλου της Συντονιστικής, ξεκίνησαν τα έργα του πυροσβεστικού σταθμού έτσι ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2020, ενώ είναι έτοιμα τα σχέδια του οδικού δικτύου.

Επισήμανε επίσης ότι έχει σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τα αιτήματα και τις ανησυχίες τους και έχουν ήδη ενημερωθεί από το Προεδρικό ότι θα μελετηθεί και θα κληθούν σε συνάντηση για συζήτηση.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »