ΑΕΚ

Κετσπάγια: «Η αχαριστία είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στον κόσμο»

Έξαλλος στις τοποθετήσεις του ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος τα «έβαλε» με αυτούς που ασκούναι κριτική στην Ανόρθωση, τονίζοντας ότι «η αχαριστία έχει όρια».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Από την άλλη, ο Νταβίντ Καταλά κρατάει χαμηλούς τους τόνους και δεν αναφέρεται ακόμη για στόχο τίτλου, παρά την εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Τιμούρ Κετσπάγια (Ανόρθωση): «Σίγουρα δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα αυτό. Φαίνεται ότι δεν είμαστε στην κατάσταση που μπορούσαμε και θέλαμε να είμαστε. Εγώ θα ασχοληθώ με κάτι άλλο. Από δοκιμασία περνάνε όλοι που είναι γύρω από την ομάδα, παίκτες και προπονητές. Περνάνε κι άλλοι άνθρωποι που είναι στην ομάδα. Διοίκηση, φίλαθλοι για παράδειγμα. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια όταν έχει δυσκολίες. Κάποιοι ξέχασαν τα 13 χρόνια ξηρασίας και τι πετύχαμε αυτά τα δύο χρόνια.

Η αχαριστία έχει τα όριά της. Τώρα χρειάζεται στήριξη η ομάδα από τον κόσμο της. Δεν είναι ότι ήρθαμε χθες και σήμερα είμαστε σε αυτή την κατάσταση και δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να πω τι περάσαμε μέχρι να φτάσουμε εδώ από τη διάρκεια της προετοιμασίας. Αν αγαπάτε πράγματι αυτή την ομάδα, διότι πολλοί χαίρονται που είναι σε αυτήν την κατάσταση η ομάδα. Άλλοι θα ήθελαν και παρακαλάνε να είναι εδώ που είμαστε, σε ομίλους ευρωπαϊκούς. Για να πετύχεις πρέπει να κάνεις και θυσίες. Γι’ αυτό να μην ξεχνάνε όλοι εύκολα τι έχουμε πετύχει κι αν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να έρθουν αυτοί που πραγματικά θέλουν. Προπονητές της κερκίδας δεν χρειαζόμαστε.

Ξεχνάμε πολύ εύκολα τι έχουμε πετύχει. Αυτούς τους προπονητές της κερκίδας υπήρχαν πολλοί και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι. Δεν θα είναι εύκολη χρονιά θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε την ομάδα και χρειαζόμαστε στήριξη. Όποιος θέλει να έρθει κοντά, όποιος δεν θέλει να κάτσει σπίτι του και να μην έρχεται εδώ να δημιουργεί προβλήματα. Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο. Μπορώ να συγχωρέσω τα πάντα, αλλά η αχαριστία είναι το χειρότερο έγκλημα. Να σεβαστούν κάποιοι τι αναλάβαμε και που φθάσαμε. Ακόμη παίξαμε μόνο έξι παιχνίδια, όλη η σεζόν είναι μπροστά.

Εάν θα φύγω εγώ, θα πάρω τον τίτλο και μετά θα φύγω. Δεν είναι μία ομάδα ποδοσφαιρική μονάχα η Ανόρθωση. Αλλά εμείς καταλάβουμε πολύ περισσότερα από αυτούς, διότι ξέρουμε τη δουλειά.

Ο κόσμος που έρχεται εδώ πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Η ομάδα έδειξε αυτά τα δύο χρόνια. Τώρα χρειάζεται βοήθεια, στήριξη για να βρει τα πόδια της. Δεν βοηθάνε οι προπονητές της κερκίδας. Κι αυτοί είναι άνθρωποι που έφτασαν την ομάδα εκεί που έφτασε. Δεν θέλουμε προπονητές της κερκίδας. Έχουμε προπονητή που πέτυχε αυτά που δεν πέτυχε κανένας. Προπονητικά και ποδοσφαιρικά. Για αυτό να μην μας μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουμε, ξέρουμε καλύτερα από όλους. Σταθείτε δίπλα στην ομάδα, τώρα χρειαζόμαστε. Όχι στα ταξίδια που είναι ωραία. Αλλά τα ταξίδια που κάνετε, εμείς το κάναμε αυτό. Με τίτλους.

Εγώ για να φύγω από εδώ θα πάρουμε τίτλο και μετά θα φύγω. Όποιος δεν θέλει να κάτσει σπίτι. Είπαμε η Ανόρθωση δεν είναι μόνο μία ομάδα. Αλλά φαίνεται εμείς έχουμε καταλάβει πολύ περισσότερα από αυτούς και για αυτό έχουμε πετύχει. Διότι ξέρουμε τη δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.Μας λένε τι πρέπει να κάνουμε κάποιοι άχρηστοι και κάποιοι δημοσιογράφοι. Όποιος αγαπάει την ομάδα ας έρθει τώρα. Όχι φρου-φρου κι αρώματα. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας. Κάποιοι ούτε στο όνειρό τους δεν θα τα έβλεπαν αυτά.

Να μας μαθαίνουν εμάς κάποιοι άχρηστοι του ποδοσφαίρου. Με πάμπερς, χεσμένοι, κατουρημένοι και να μας μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Όποιος αγαπά την ομάδα να έρθει να σταθεί δίπλα, όχι φρου φρου κι αρώματα. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας. Αυτά που έχουμε κάνει. Ούτε στο όνειρο σας δεν μπορούσατε να το δείτε. Για αυτό κάποιοι να κλείσουν το στόμα. Να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα. Τώρα. Στα πανηγύρια όλοι είναι μάγκες. Τώρα που είναι δύσκολα να σταθούν δίπλα στην ομάδα».

Έχουμε άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Έχουμε έξι έχουμε άλλα 26. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είνα ιαυτό, όταν γίνεται μία χρονιά κάτι προσπαθούν να καταστρέψουν την ομάδα. Δεν είναι καταστροφικό να αποτύχει και μια χρονιά η Ανόρθωση. Δεν είπαμε εμείς ότι κάθε χρόνο θα παίρνουμε πρωτάθλημα. Δύο χρόνια πήραμε τα πρωταθλήματα. Δύσκολο είναι, βλέπετε και την Ομόνοια έχασε από την ΠΑΕΕΚ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ξυπνήστε. Επειδή είμαστε η Ανόρθωση δεν θα έρθει κάποιος να μας δώσει τζάμπα τη νίκη. Οι αντίπαλοι έχουν δίψα, δεν έχουν πετύχει αυτά που πέτυχε η Ανόρθωση».

 

 

Νταβίντ Καταλά (ΑΕΚ): «Ελέγχαμε τον έλεγχο του αγώνα, υπερείχαμε στη κατοχή της μπάλας, είμασταν επιθετικοί για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Έχουμε κάλους παίκτες, μια πολύ καλή ομάδα και όταν υπάρχει αυτή η ποιότητα είναι πιο εύκολο, για να παρουσιαζόμαστε σε αυτό το επίπεδο με αυτό τον τρόπο».

Για το αν είναι έτοιμη η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα: «Καταλαβαίνουμε την ευφορία που δημιουργείται στον κόσμο, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την ατμόσφαιρα που έφτιαξαν σήμερα. Εμείς πρέπει να διατηρούμε τα πόδια στο έδαφος, να συνεχίσουμε με την ίδια δουλειά, είναι μακρύς ο δρόμος και έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με χαμηλός τόνους, παιχνίδι με παιχνίδι και στη συνέχεια».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν είναι εύκολο είναι πάρα πολύ δύσκολο να διατηρηθείς σε αυτή τη θέση, το ξέρουμε πάρα πολύ καλά γιατί είναι πάρα πολύ σκληρός ο ανταγωνισμός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές οι οποίες σιγουρά θα έρθουν. Κάθε εβδομάδα συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο, παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τις τελευταίες μεταγραφές: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τελευταίες μεταγραφές πέρα από ποιότητα μας έδωσαν και περισσότερες επιλογές, μας έχουν μεγαλώσει σαν ομάδα. Δεν είναι όμως δίκαιο να στεκόμαστε στις τελευταίες προσθήκες και οι υπόλοιποι μα έχουν δώσει και χαρακτήρα. Όλοι δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις, παρά τα λεπτά που έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής».

Ιβάν Τρισκόφσκι (ΑΕΚ): «Για να είμαι ειλικρινής μας έλειψε αυτή η ατμόσφαιρα. Κερδίσαμε είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά είναι μόνο τρεις βαθμοί. Δεν σταματάμε εδώ, πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε αυτή την ποιότητα στο γήπεδο. Πιστεύουμε περισσότερα».

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/sports/exallos-me-tin-kritiki-o-timoyr-krataei-hamiloys-tonoys-o-katala-binteo

Σχετικά νέα

X
Translate »