Γενικά

Κεραίες ραντάρ και στη Δεκέλεια: Νέο σύστημα συλλογής πληροφοριών από ΒΒ (VID)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Την κατασκευή ενός ισχυρού συστήματος κεραιών παρακολούθησης με τεράστια εμβέλεια στη Βάση Δεκέλειας, παρόμοιο με αυτό που λειτουργεί στη Βάση Ακρωτηρίου έχει βάλει μπρος το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Κορίνα Ορφανίδη, Εκπρόσωπος Τύπου Βάσεων
Το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης επικοινωνιών που θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και στην αύξηση της ανθεκτικότητας της υπάρχουσας ικανότητας στον έλεγχο της περιοχής.

Στόχος του, η ενίσχυση του συστήματος συλλογής πληροφοριών και της αεροπορικής ισχύος της Βρετανίας και κατ΄ επέκταση του ΝΑΤΟ, στην περιοχή.

 

 

Χρίστος Ιακώβου, Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Η ρευστότητα στην περιοχή καθιστά την αναβάθμιση επιτακτική, λόγω του ότι έχει αυξηθεί ο κίνδυνος ασύμμετρων απειλών λόγω του μεταναστευτικού και της τρομοκρατίας.

Τα ραντάρ κατασκευάζονται σε μια εγκαταλειμμένη περιοχή των Βάσεων, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τον σταθμό συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών στον Άγιο Νικόλαο, που βρίσκεται 175 χιλιόμετρα από τις ακτές της Συρίας.

 

 

Χρίστος Ιακώβου, Διευθυντής Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Η χρήση των ραντάρ έχει αποκαλυφθεί μέσα από διάφορες έρευνες ότι είναι υψηλής εμβέλειας, τα οποία μπορούν να έχουν εποπτεία της περιοχής καθώς και να συλλέγουν πληροφορίες.

Το πρότζεκτ υλοποιείται στο πλαίσιο του Global Britain, τής νέας στρατηγικής για ανασύσταση της βρετανικής αυτοκρατορίας μετά τον Brexit, που παρουσίασε ο Μπόρις Τζόνσον στο βρετανικό Κοινοβούλιο, την περασμένη άνοιξη. Οι κοινότητες της περιοχής τηρούνται ενήμερες και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η λειτουργία των κεραιών δεν θα είναι επιβλαβής για την υγεία των κατοίκων.

Σχετικά νέα

X
Translate »