Περιβάλλον

Καθάρισαν το λιμανάκι Αγίου Νικολάου με πρωτοβουλία των Βάσεων

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μιάμιση ώρα καταδύσεων στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, εντός της Βάσης Δεκέλειας, αλλά και περιμετρικού καθαρισμού της ακτής, ήταν αρκετό χρονικό διάστημα για να μαζευτούν πάνω από 100 κιλά σκουπίδια. Ελαστικά οχημάτων, ένα χαλί μεγάλων διαστάσεων, τενεκεδάκια, διάφορα πλαστικά και άλλα αντικείμενα έφεραν στο φως εθελοντές δύτες του βρετανικού στρατού και άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν σύμφωνα με τον Πολιτικό Διοικητή των Βάσεων Δεκέλειας Γιώργο Κιτέο, να δοθεί το μήνυμα ότι οι Βρετανικές Βάσεις έχουν μεγάλη ευαισθησία σε ότι αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα  συνεχίσουν στο μέλλον με παρόμοιες εκδηλώσεις.

Η εκστρατεία, πρόσθεσε,  έγινε σε συνεργασία με διάφορα σύνολα όπως η Πολιτική Διοίκηση της Δεκέλειας, η Αστυνομία Δεκέλειας, οι αρχές Τελωνείου Δεκέλειας, καθώς και η στρατιωτική διοίκηση της Δεκέλειας, και  των Τοπικών Αρχών  της Ξυλοτύμπου και  της  Πύλας. Συμμετείχαν τρία clubs κατάδυσης οι Vikings, του Κίμωνα Ξυλοτύμπου και των στρατιωτικών αρχών και τοπικά οι ψαράδες που παραχώρησαν τον χώρο για να τοποθετηθούν τα άχρηστα που συγκεντρώθηκαν.

Ο  κ.  Κιτέος,   είπε ακόμη ότι «έχουμε εκπλαγεί από τον όγκο των αποβλήτων και των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί από το βυθό της θάλασσας. Βρήκαμε στο βυθό ό,τι φανταστεί ο νους του ανθρώπου και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, που συμμετείχαν σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια, με απώτερο σκοπό να διατηρηθεί καθαρό το φυσικό περιβάλλον και η Κύπρος καθαρή».

Ο  Κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου,  Κυριάκος  Παπαγεωργίου, εκ μέρους των ψαράδων της κοινότητας του που χρησιμοποιούν το λιμανάκι Αγίου Νικολάου, ευχαρίστησε θερμά τις Βρετανικές Βάσεις για την ευγενή πρωτοβουλία τους.

 

 

Πηγή: Philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »