Οικονομία

Κατεδαφίζεται κτήριο για μεγάλη ανάπτυξη στη Λάρνακα

Πηγή: philenews.com

Ανοικτή για διαβούλευση μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2023 είναι η μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον που κατατέθηκε στην περιβαλλοντική αρχή για μεγάλη γραφειακή ανάπτυξη στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία CCSRE Real Estate Company Ltd, θυγατρική της ΚΕΔΙΠΕΣ, προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία κτηρίου γραφείων στα διοικητικά όρια της ενορίας Χρυσοπολίτισσας, του Δήμου Λάρνακας. Ο αριθμός των ατόμων που αναμένεται να φιλοξενήσει το έργο, σύμφωνα με τη μελέτη, θα είναι κατά μέσο όρο 80 άτομα.

Κατά το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται ότι θα εργοδοτηθούν συνολικά περίπου 40 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ κατά τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 30 νέες θέσεις εργασίας. Οι εγκαταστάσεις του προτεινόμενου έργου θα κατασκευαστούν από συνήθη υλικά και εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία για τέτοιου είδους έργα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Λάρνακα

Κατά τη φάση της κατασκευής του προτεινόμενου έργου, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 1,5 χρόνων από τη μέρα έναρξης του, αναμένεται να απαιτηθούν περίπου 250m3 νερού και 2000 περίπου λίτρα καυσίμων.

Η τοποθεσία ανέγερσης του έργου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, μεταξύ των οδών Σαλαμίνος και Μαραθώνος, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων ανατολικά του πυρήνα της ενορίας Χρυσοπολίτισσας και 30 μέτρων δυτικά της ακτογραμμής. Στα βορειοανατολικά και σε απόσταση 500 μέτρων βρίσκεται η είσοδος του λιμανιού Λάρνακας. Στον χώρο υπάρχει παλιά οικία, η οποία πρόκειται να κατεδαφιστεί για την ανέγερση του υπό μελέτη κτηρίου. Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι να καλύψει μέρος των εργασιακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »