Γενικά

Καταβάλλονται αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Τις πρώτες αποζημιώσεις έλαβαν από την Κυβέρνηση οι πυρόπληκτοι των ορεινών περιοχών της Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Οι περιουσίες τους υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές της 26ης Ιουνίου και της 3ης Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διατέθηκε μέχρι στιγμής σε επαγγελματίες αγρότες το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η βοήθεια αυτή αφορά τις πρώτες ανάγκες των αγροτών για βιοποριστικούς λόγους και συνέχιση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το πλάνο που ετοιμάστηκε από τους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μεταξύ άλλων εντός Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί επενδυτικό μέτρο ειδικά για την περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις που θα καταβάλει το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν υποβληθεί 63 αιτήσεις για την επαρχία Λεμεσού, 147 αιτήσεις για την επαρχία Λάρνακας και 17 αιτήσεις για την επαρχία Πάφου. Το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω της περιορισμένης προσέλευσης στα γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών και την καταβολή του εφάπαξ ποσού, απηύθυνε έκκληση στους δικαιούχους να προσέλθουν για να παραλάβουν την οικονομική βοήθεια.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε άμεσα και δραστηριοποιήθηκε το σύνολο των Υπηρεσιών, με σκοπό την απογραφή την εκτίμηση των ζημιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πυρόπληκτους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κατά την επί τόπου επίσκεψη του στην περιοχή των πυρκαγιών κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν με μέτρα τα οποία θα παρέχουν στήριξη στους πληγέντες.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 7 Ιουλίου 2021 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την έγκριση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €20 εκατ. για κάλυψη της αυξημένης δαπάνης που προέκυψε λόγω της ανάγκης στήριξης των πυρόπληκτων. Το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σχετικά νέα

X
Translate »