Αναπτυξιακά Έργα

Κατατέθηκε η πρόταση της Kition Ocean Holdings για την ανάπτυξη λιμανιού μαρίνας

Κατατέθηκε χθες η πρόταση για την πρωτοποριακή ανάπτυξη του υφιστάμενου  Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας από την  Κοινοπραξία Kition Ocean Holdings.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Κυβέρνηση, η Κυπριακών και Ισραηλινών συμφερόντων κοινοπραξία Kition Ocean Holdings κατέθεσε σήμερα την κατά πολύ βελτιωμένη πρόταση της για την μεγαλοεπίβουλη αξιοποίηση και ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας.

Όπως μας ανέφερε ο εκπρόσωπος της Kition Ocean Holdings, η εταιρεία προτείνει την υπερσύγχρονη αναβάθμιση και μεγάλη επέκταση του Λιμανιού της Λάρνακας, ούτως ώστε να καταστεί πόλος έλξης νέων επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των κρουαζιέρων αναψυχής, του διακομιστικού εμπορίου όπως και στον ενεργιακό τομέα.  Σκοπός της εταιρείας, είναι σε πρώτο στάδιο να εξυχρωνιστούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του λιμανιού ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα όλοι οι υφιστάμενοι χρήστες οι οποίοι θα μπορούν να παραμείνουν εντός του λιμανιού εφόσων το επιθυμούν.

Όσο αφορά την Μαρίνα της Λάρνακας,  η πρόταση της εταιρείας Kition Ocean Holdings περιλαμβάνει την μεγάλη επέκταση της υφιστάμενης Μαρίνας, ούτως ώστε να μπορεί να φιλοξενεί 650 σκάφη με μήκος από 5 μέχρι 150 μέτρα.  Η νέα Μαρίνα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χώρους εστίασης, χώρους αναψυχής και πρασίνου, παιδότοπους, εμπορικούς και ξενοδοχιακούς χώρους, πολυτελείς επαύλεις, και ένα μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό και ιατρικό κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί φοιτητές οι οποίοι θα είναι σε θέση να σπουδάσουν και να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στην διαχείριση ξενοδοχείων, ιατρικών σπουδών και σπουδών που σχετίζονται με την θαλάσσια βιομηχανία.

Το έργο, το οποίο εκτιμάται να έχει κόστος υλοποιήσης πέραν του 1 δισεκατομυρίου ευρώ  αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μέχρι σήμερα και αναμένεται ότι κατά την ολοκλήρωση του θα δημιουργήσει  πέραν των 2000 θέσεων εργασίας και θα αποφέρει τεράστια έσοδα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι μέσω αυτού του έργου, αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα η πόλη της Λάρνακας καθώς επίσης και  η ευρύτερη περιοχή με σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κοινοπραξία η οποία δεν περιλαμβάνει καμίαν εταιρεία που έχει σήμερα παρουσία σε κυπριακά λιμάνια ή μαρίνες, αποτελείται από δυο εταιρείες με πολύχρονη εμπειρία στις μεικτές αναπτύξεις παρομοίου τύπου στο εξωτερικό καθώς επίσης και στη διαχείριση λιμανιών και μαρίνων ανά το παγκόσμιο.  ΄Οπως μας ανέφερε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας η πρόταση που έχει κατατεθεί περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες οικονομικές και άλλες εξασφαλίσεις που απαιτούνται από τις διαδικασίες.

Τέλος, η κοινοπραξία δηλώνει πανέτοιμη να ξεκινήση άμεσα την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου αμέσως μετά την αποπεράτωση της ολης διαδικασιας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »