ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καταπολέμηση κουνουπιών στη Λάρνακα – Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη. Οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί διεξάγονται από τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

Πρόσφατα ψεκάστηκαν οι περιοχές των Αλυκών στο Spyros Beach, παλιό αεροδρόμιο, Τεκκέ, Λεωφόρο Φανερωμένης, Καμάρων, παλιού Σκοπευτηρίου και οι περιοχές της Βεργίνας και Διυλιστηρίων. Η καταπολέμηση των κουνουπιών συνεχίζεται τώρα και μέσα στην πόλη (σχάρες ομβρίων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας κ.α.).

Τονίζεται στο κοινό ότι πρέπει να λαμβάνει και τα δικά του μέτρα αποφεύγοντας την ύπαρξη στάσιμων νερών στις οικίες/ υποστατικά του στερώντας έτσι τον χώρο εκκόλαψης των αυγών των κουνουπιών. Ειδικά τώρα, οι δημότες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της παρουσίας στην πόλη μας του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο είναι ανθρωπόφιλο είδος, δηλαδή συναντιέται σχεδόν πάντοτε κοντά/ μέσα σε οικίες και όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα. Ιδανικοί χώροι εναπόθεσης των αυγών και εκκόλαψης τους είναι τα οποιαδήποτε φυσικά ή τεχνητά μικρά δοχεία, υλικά και αντικείμενα που μπορεί να συγκρατήσουν έστω και ελάχιστη ποσότητα νερού (2-3 εκατοστά).

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/ παράπονα το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας τηλ. 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία τηλ. 24816557/559.

Σχετικά νέα

X
Translate »