ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Καταγγελίες κατοίκων Βασιλικού για την έντονη δυσοσμία στην περιοχή!

Για έντονη δυσοσμία που προέρχεται από το τσιμεντοποιείο Βασιλικού καταγγέλουν κάτοικοι των κοινοτήτων που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

 

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η μυρωδιά είναι τόσο άσχημη και έντονη και διαρκεί όλη τη μέρα, που θεωρούν ότι ίσως να προέρχεται, όπως μας είπαν, από την επεξεργασία νεκρών ζώων.

Πάντως η αρμόδια Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου που ερωτήθηκε σχετικά από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, ανέφερε ότι η Εταιρεία «Τσιμεντοποιεία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ» στο Βασιλικό εμπίπτει στις πρόνοιες των περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχος της Ρύπανσης) Νόμων του 2013 και 2016.

Αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάσταση παραγωγής κλίνκερ τσιμέντου για την οποία έχει χορηγηθεί Άδεια Βιομηχανικών Εκπομπών, με βάση της πρόνοιες σχετικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τσιμεντοποιείτου, το κλίνκερ είναι η βασική, πρώτη ύλη για την παρασκευή κάθε τύπου τσιμέντου, καθώς είναι αυτό που του προσδίδει τις υδραυλικές ιδιότητες.

Με την έψηση ενός μίγματος περίπου 80% ασβεστόλιθου και 20% αργίλου σε υψηλή θερμοκρασία, μέσω χημικών αντιδράσεων, δημιουργείται το κλίνκερ, που είναι σφαιροειδείς κόκκοι διαμέτρου 10-25χιλ. με υψηλή σκληρότητα.

Η Υπουργός ανέφερε ότι αρμόδιοι Επιθεωρητές των Τμημάτων Επιθεώρησης Εργασίας και Περιβάλλοντος θα διερευνήσουν τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής και σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε παράβασης θα ληφθούν αμέσως τα μέτρα που προβλέπονται στους περί Βιομηχανικών Εκπομπών νόμο.

Σχετικά νέα

X
Translate »