CoronaVirus

Καραπατάκης: «Βιαστήκαμε να πάρουμε αποφάσεις, ο καθένας το συμφέρον του»

Πηγή από: www.alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Tα δικά του σχόλια αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από το κυπριακό ποδόσφαιρο, έκανε ο Άντρος Καραπατάκης.

 

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης στην Cablenet και την εκπομπή «Χωρίς VAR». Ποια η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ μετά την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος, πόσο επηρεάζει την ομάδα και ποιο θα είναι το πλάνο και το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, η αύξηση των ομάδων σε 14, το ΑΕΚ Αρένα και μέλλον του στην προεδρία, ήταν τα κύρια θέματα που τοποθετήθηκε ο Άντρος Καραπατάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος: «Εμείς είχαμε τι θέση ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί στο γήπεδο, ούτως ώστε ο κυπελλούχος, ο πρωταθλητής και οι ευρωπαίοι να κριθούν στο γήπεδο. Εμείς και η Ανόρθωση είχαμε εκφράσει αυτή τη θέση. Ο κάθε ένας είδε το δικό του συμφέρον, είδε τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα και ψήφισε. Εμάς μας στεναχώρησε πολύ αυτή η απόφαση, όμως ήταν δημοκρατική και πρέπει να τη σεβαστούμε».

Για τα μειωμένα κρούσματα: «Δεν είναι μόνο τα μηδαμινά κρούσματα. Βλέπουμε χώρες όπως την Ελλάδα, το Ισραήλ. Πιστεύω πως η απόφαση ήταν βιαστική, έπρεπε να περιμένουμε. Μας έκανε μεγάλη ζημιά σαν ΑΕΚ. Έπρεπε να περιμένουμε κι άλλο».

Για την θέση της ΑΕΚ: «Πριν από τρεις μήνες, όταν είχαμε 50-60 κρούσματα, εκφράσαμε την άποψη πως δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Πάρθηκε η απόφαση με τα στοιχεία που είχαμε. Αφού όμως επιδημιολογικά είχαμε βελτίωση, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίξαμε».

Για τις σχέσεις μεταξύ των προέδρων: «Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας οι πρόεδροι. Επιδίωξα καλές σχέσεις με όλους. Τώρα, στις διασκέψεις είχαμε διαφορετικές απόψεις, είχαμε διαφορετικά συμφέροντα. Ο καθένας εξέφραζε την δική του άποψη. Είχαμε την ευκαιρία με τον κορωνοϊό να γνωριστούμε καλύτερα».

Για τις συναντήσεις με την ΚΟΠ και την επιδημιολογική ομάδα: «Η ΚΟΠ έφτιαξε πρωτόκολλο για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ήμουν παρών στην σύσκεψη, είδα την αντίδραση των επιστημόνων. Μας είπαν πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ο ΠτΔ μας είπε πως δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο για αύξηση κρουσμάτων, για νέο lockdown και πρόβλημα στην οικονομία. Μετά την σύσκεψη, πάρθηκε η απόφαση από την ΚΟΠ. Αν περιμέναμε 1-2 εβδομάδες για να πάρουμε την απόφαση, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Τώρα, με 2-3 κρούσματα, θα μπορούσαμε να αρχίζαμε σε 2-3 εβδομάδες. Ήταν καλό το πρωτόκολλο. Όμως το Κράτος δεν μπορούσε να τα δεχτεί την συγκεκριμένη εποχή. Αν το συζητούσαμε τώρα ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Γι’ αυτό λέω πως βιαστήκαμε. Δεν δώσαμε χρόνο. Ίσως ήμασταν οι πιο άτυχοι ή οι πιο αδικημένοι. Ήμασταν στο -4 από την Ευρώπη και 27 διεκδικήσαμε. Θα μπορούσαμε να πάρουμε την έξοδο μας στην Ευρώπη. Τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, είχαμε την 2η καλύτερη συγκομιδή βαθμών και τις τελευταίες πέντε, την καλύτερη. Ενισχύσαμε την ομάδα τον Ιανουάριο. Είχαμε την ευκαιρία μας, θεωρούμαστε αδικημένοι».

Για την ψήφο υπέρ της αύξησης των ομάδων: «Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Είμαστε υπέρ του πρωταθλήματος των 12 ομάδων, είναι πιο ανταγωνιστικό. Η άποψη μας και η ψήφος μας για αύξηση είναι για το γεγονός πως θα ήταν άδικο να μην μπορούν οι πρώτες δύο της Β’ κατηγορίας να μην πάρουν την άνοδο. Είναι μόνο για ένα χρόνο, τον επόμενο χρόνο θα επιστρέψουμε στις 12».

Για τα λάθη που έγιναν: «Η πορεία της τελευταίας χρονιάς, ήταν εξαιρετική, μπήκαμε στους ομίλους, τερματίσαμε στην 2η θέση στο πρωτάθλημα. Ίσως αυτή η πορεία να μας καθησύχασε λίγο. Ίσως έπρεπε να δούμε περισσότερα πράγματα στις λεπτομέρειες, η ευθύνη είναι δική μου. Έγιναν λάθη, επιλέχθηκαν λάθος άτομα αλλά δεν θα επεκταθώ».

Για την πορεία της ομάδας: «Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ πριν 6 χρόνια, η ομάδα ήταν στα πρόθυρα του κλεισίματος. Βάλαμε τέσσερις στόχους. Να εξυγιάνουμε το σωματείο, να φτιάξουμε ανταγωνιστική ομάδα, να φτιάξουμε τις ακαδημίες και να φτιάξουμε και γήπεδο. Και στους τέσσερις στόχους πιστεύω πως πετύχαμε. Το σωματείο μας δεν χρωστά τίποτα. Κάθε χρόνο είμαστε στην Ευρώπη, ήμασταν κοντά στο πρωτάθλημα και έχουμε τελειώσει το ιδιόκτητο γήπεδο για τις ακαδημίες. Το ΑΕΚ Αρένα θα γίνει κατηγορίας 4, άρχισαν ξανά τα έργα. Υπολογίζω μέχρι τον Οκτώβρη να είμαστε τελειωμένοι. ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνά που ήμασταν και που βρισκόμασταν. Να μην ξεχνά πως είμαστε 5οι ή 6οι στο μπάτζετ, όμως κυνηγάμε το πρωτάθλημα, είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτούς που κάνουν κριτική. Αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, να έρθει».

Για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ: «Έχουμε σαν αρχή μας να απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνει. Ως Δ.Σ. δεν χάσαμε ποτέ ούτε ένα μισθό, είμαστε συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις μας. Όταν μιλήσαμε για μειώσεις μισθών, καταφέραμε σε 2 ώρες να συμφωνήσουμε. Μας χάρισαν περίπου 20% των μισθών τους. Αυτό το θεωρώ επιτυχία. Τώρα, εισερχόμαστε σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης. Οι καιροί θα είναι δύσκολοι. Η ΑΕΚ δεν θα είναι η εξαίρεση, θα έχουμε δυσκολίες. Για παράδειγμα, εάν αρχίσουμε χωρίς φιλάθλους η ΑΕΚ θα χάσει περίπου 400.000 ευρώ. Πρέπει να κάνουμε αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού».

Για τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΚ: «Το Δ.Σ. καθορίζει τον προϋπολογισμό, προσλαμβάνουμε τεχνικό διευθυντή ο οποίος αναλαμβάνει τον προγραμματισμό. Έτσι λειτουργούμε και πιστεύουμε πως είναι επιτυχημένος. Στόχος μου σαν πρόεδρος είναι ανταγωνιστική ομάδα, το ελκυστικό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος πως οι επιτυχίες θα έρθουν».

Για το αν υπάρχει πρόθεση αποχώρησης του: «Είναι μεγάλο θέμα αν θα αποχωρήσω ή όχι. Όταν κάποιος είναι πολλά χρόνια σε μια θέση, αυτό φθείρεται. Ξέρουμε πως έχουμε ημερομηνία λήξης. Εξέφρασα σε στενούς μου συνεργάτες την απογοήτευση μου για το ποδόσφαιρο αλλά και για άλλα πράγματα. Απογοητεύτηκα και από κριτική που γίνεται από τον κόσμο. Το σκέφτηκα 1-2 φορές στη θητεία μου, για να είμαι ειλικρινής. Εμείς όμως δουλεύουμε από το καλό της ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας. Ίσως κάποιος πιο νέος να πάρει το σωματείο μας πιο μπροστά».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Είμαστε κοντά στον κόσμο μας. Αντιλαμβάνονται το έργο μας, όμως υπάρχει και μια μερίδα που δεν έρχεται στο γήπεδο. Υπάρχει μια μερίδα που κάθεται στις καφετερίες. Έχουμε κόσμο, αλλά δεν ακολουθεί την ΑΕΚ. Αυξήσαμε την προσέλευση από τότε που αρχίσαμε εμείς».

Για την θέση της ΑΕΚ για την κάρτα φιλάθλου και τα νέα δεδομένα με τον κορωνοϊό στα γήπεδα: «Έχουμε δει τεράστια διαφορά στην ποιότητα του κόσμου που έρχεται στην Αρένα. Το 50% είναι οικογένειες. Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην κάρτα φιλάθλου. Τώρα για τον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν, αν μας αφήσουν να έχουμε 25% κόσμο, θα έχουμε μεγάλο οικονομικό όφελος. Θα μπορούσαμε νομίζω, πχ κάθε 3-4 θέσεις να κάθεται ένα άτομο. Στην ΑΕΚ έχουμε ζημιά περίπου 1.000.000 από την μη ολοκλήρωση, θα έχουμε ζημιές και από τη μη συμμετοχή μας στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να καλύψουμε την οικονομική ζημιά».

Για τον προγραμματισμό και το μπάτζετ: «Δεν θα γίνουν εκπλήξεις. Τα δεδομένα θα είναι δύσκολα φέτος. Μειώσαμε τον προϋπολογισμό αρκετά για να είμαστε αξιόπιστοι. Θα έχουμε καλή ομάδα, θα κάνουμε το παν για να την ενισχύσουμε. Τις πρώτες 3 χρονιές που ανέλαβα, ήταν πολύ μικρότερος από τώρα. Με αξιόλογες κινήσεις θα βελτιώσουμε την ομάδα. Οι φίλαθλοι μας να είναι σίγουροι γι’ αυτό».

Για τον Μακρή: «Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Από πέρσι κάναμε προσπάθεια για να δυναμώσουμε το κυπριακό στοιχείο. Έχουμε ακόμη 1-2 στόχους όμως θέλω να ανακοινώνονται και μετά να μιλώ. Ακόμη λίγοι υπομονή και θα προκύψουν νεότερα. Έχουμε σαν στόχο να χρησιμοποιούμε 2 Κύπριοι σε κάθε παιχνίδι. Θα μπούνε και παίκτες από τις ακαδημίες».

Για τους διαιτητές: «Εμείς διαχρονικά είμαστε υπέρ του Κύπριου διαιτητή. Έχουν τα λάθη τους, όπως κι οι άλλοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προκατάληψη. Πολλές φορές ευνοηθήκαμε και άλλες τόσες αδικηθήκαμε. Ίσως να χάσαμε και πρωτάθλημα από την διαιτησία. Αυτή είναι όμως, και πρέπει να την βελτιώσουμε. Φέραμε ξένους διαιτητές φέτος, όμως αυτή δεν είναι η λύση. Πρέπει να επενδύσουμε στους Κύπριους. Και με τα νέα οικονομικά δεδομένα, δεν μπορούμε να δίνουμε 12-13 χιλιάδες ευρώ. Πρέπει να επενδύσουμε στους Κύπριους διαιτητές. Το VAR θα μας δώσει μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στις φάσεις. Οι διαιτητές θα έχουν βοήθεια».

Για τα περί διαφθοράς: «Για να μπεις σε αυτά τα θέματα πρέπει να έχεις αποδείξεις. Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία».

Για την οικονομική βοήθεια από φίλους της ΑΕΚ: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Υπάρχουν 4-5 παράγοντες που μας βοηθάνε με μεγάλα ποσά. Υπάρχουν κι άλλοι 25 που μας βοηθάνε με μικρότερα ποσά. Είμαστε όλη μια οικογένεια.

Για τον στόχο της ομάδας: «Η έξοδος στην Ευρώπη. Σιγά σιγά θα διεκδικήσουμε και κάτι περισσότερο. Το επόμενο βήμα θα το κάνουμε όταν έχουμε περισσότερα λεφτά. Δεν θα ξεφύγουμε».

Σχετικά νέα

X
Translate »