ΑΕΚ

ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ / “Μας προβληματίζει τι κάνουμε λάθος / Ουδείς αναντικατάστατος”

Καλεσμένος στην εκπομπή της Cytavision “Ώρα για Μπάλα” ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Οι τοποθετήσεις του:

”Ήμουν σύμφωνος να μείνει ο Ιδιάκεθ. Είχε προσωπικά θέματα να ξεκαθαρίσει, ήθελε να μείνει και τα βρήκαμε”.

”Ξεκινήσαμε καλά, μετά πέσαμε όμως ήρθε η ανάκαμψη. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Δώσαμε ευκαιρίες στον Ιραόλα αλλά όταν δεν είδαμε ανάκαμψη έπρεπε να κάνουμε αλλαγή. Ήρθε ο Ιδιάκεθ, έγινε αλλαγή, είδαμε διαφορά στην ομάδα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι”.

”Πάντα πανηγυρίζω. Ζω τα παιχνίδια. Πρέπει να κερδίσουμε την Ομόνοια και είμαστε κοντά στην 2η θέση τώρα. Τρεις δεύτερες θέσεις, μια τρίτη, ένα Κύπελλο όλα αυτά σε πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα”.

”Δεν γνωρίζω αν ήρθε πρόταση αλλά επίσημα δεν έγινε κάτι τέτοιο για παίκτη της ομάδας μας. Ο Μουρίγιο τα χειρίζεται αυτά”.

”Έτυχε να έχουμε Ισπανούς, δεν είναι αυτοσκοπός μας. Κάνει επιλογές από πρωταθλήματα που γνωρίζει γι’ αυτό και το ποσοστό επιτυχίας είναι αρκετά ψηλό”.

”Δεν θα αλλάξουμε εμείς το σύστημα. Το ποδόσφαιρο είναι αντίκτυπος της κοινωνίας μας. Δεν με αντιπροσωπεύουν κάποια πράγματα. Σίγουρα θα φύγω κάποια στιγμή, κανείς αναντικατάστατος”.

”Όταν ανέλαβα οικονομικά ήταν δύσκολα. Κάναμε διακανονισμούς, ισοσκελήσαμε τον προϋπολογισμό και κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Μέσα σε τρεις ώρες μάζεψα 130 χιλιάδες την πρώτη μέρα. Σιγά σιγά ανεβήκαμε. Ο κάθε παίκτης έπρεπε να πληρωθεί, να κατεβάσουμε τον προϋπολογισμό και δεν μπορούσε να τον συντηρήσει τότε η ΑΕΚ. Βρήκαμε τεχνικό διευθυντή, τον προσλάβαμε και μπορούσε να δουλέψει με τα δεδόμενα μας. Ήρθαμε στην 2η θέση τότε με τον Ρόκα με χαμηλό μπάτζετ”.

”Ήταν προϋπόθεση για εμένα το γήπεδο. Είναι μετοχική εταιρεία, απλός κόσμος με προσφορές ήρθε μέσα. Κάναμε την πρώτη φάση και σιγά σιγά το βελτιώνουμε”.

”Πιστεύω στις υποδομές. Τελειώνει το γήπεδο για τις ακαδημίες”.

”Στα κρίσιμα ματς μπορεί να έχουμε 5 χιλιάδες, ενώ σε ματς καθημερινή βάση μπορεί να έχουμε 2 χιλιάδες. Υπάρχουν κάποιοι που ακόμη είναι δύσπιστοι. Αυτό είναι μια νοοτροπία που προσπαθούμε να αλλάξουμε.”.

“Το γήπεδο είναι στο τελειωτικό στάδιο για να γίνει κατηγορίας τέσσερα. Δεν μπορεί τώρα να ξεκινήσει γιατί θα είναι τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Μόλις τελειώσει η Ευρώπη θα αρχίσουν τα έργα”.

”Μας ζήτησαν ομάδες το ΑΕΚ Αρένα αλλά δεν είναι σωστό να πω ποιες. Στο πρωτάθλημα δεν θέλουμε να δώσουμε σε κάποιο το γήπεδο. Δεν μας ζήτησε την ΑΡΕΝΑ η Ομόνοια”.

“Στην Ευρώπη θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο μας η ΑΕΛ”.

“Ο πατέρας μου μας μεγάλωσε με κάποιες αρχές και έτσι ένιωθα ότι ήθελα να του δώσω κάτι πίσω”.

“Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύει μαζί μου συστηματικά και διαχρονικά. Μπορεί να ηγούμαι εγώ αλλά δεν είναι μόνο δική μου η προσπάθεια”.

”Στο ποδόσφαιρο μου έλεγαν θα έχεις περισσότερο κακές στιγμές αλλά εμείς στην ΑΕΚ είχαμε αρκετές καλές. Μιλάμε για τον 4ο και 5ο προϋπλογισμό, ξεκινήσαμε από τα χαμηλά και σιγά σιγά πρωταγωνιστούμε και διεκδικούμε τίτλους”.

”Ήταν απογοητευτική η στιγμή Κρίστιανσεν όχι δύσκολη, η πιο δύσκολη ήταν που χάσαμε το πρωτάθλημα από το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ”.

”Είμαι υπέρ του VAR. Υπάρχει και σε άλλα αθλήματα στο εξωτερικό εδώ και χρόνια και είναι αναγκαίο κακό. Είναι άνθρωπος ο διαιτητής και θα κάνει λάθη”.

”Μας προβληματίζει τι κάνουμε λάθος και κάθε χρόνο γύρω στο Δεκέμβριο έχουμε μια περίοδο κάμψης. Μπορεί να είναι το ρόστερ. Θα το βρούμε το λάθος”.

”Είναι πολλοί οι παραμέτροι για ομίλους. Εμείς είχαμε φανταστική κλήρωση φέτος. Είναι δύσκολο όμως να μπεις ομίλους”.

”Βεβαίως και μπορούμε για το πρωτάθλημα. Έχουμε καθιερωθεί και θέλουμε τον τίτλο. Βέβαια είναι ο πρωταθλητισμός στο μυαλό μας. Είμαστε εκεί και παλεύουμε. Τα λεφτά είναι σημαντικά και για να ανέβει ο προϋπολογισμός θα πρέπει να μπορούμε να τα πληρώσουμε. Δεν θα χαλάσουμε ό,τι χτίσαμε. Ανεβαίνουν τα έσοδα και σε κάποια φάση θα μπορέσουμε να βάλουμε περισσότερα λεφτά στην ομάδα”.

“Για κανένα λόγο δεν θα έφερνα τον Κρίστιανσεν πίσω στην ομάδα”.

“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ είναι η νοοτροπία. Όταν πρέπει να κερδίσει ένα παιχνίδι θα το κερδίσει, αλλά δεν είναι ανίκητο”.

“Οι παίκτες που μας αρέσουν τους έχουμε στην ομάδα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας πάντα”.

”Το όραμα μου είναι να έρθει η ΑΕΚ σε ένα σημείο που όταν φύγουμε εμείς να συνεχίσει η ίδια πορεία. Αν φύγουμε και ό,τι κτίσαμε καταστραφεί σημαίνει δεν κάναμε κάτι”.

”Είδα βελτίωση στη διαιτησία. Είχαμε κάποια ματς που δεν είχαμε καλές διαιτησίες. Υπήρχαν ματς που ευνοηθήκαμε και που αδικηθήκαμε. Γίνεται διαφορετική προσέγγιση, έχουμε νέους διαιτητές”.

“Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος, το μόνο πρόβλημα είναι η απουσία του κόσμου. Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας, γιατί μας δίνει άλλη δυναμική”.

Σχετικά νέα

X
Translate »