Γενικά

Καμίνι η Κύπρος: Κίτρινη προειδοποίηση – Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα, στα ορεινά ή το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και από το μεσημέρι και μετά, τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 βαθμούς στα ανατολικά, νότια και βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.\
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά παράλια που θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά, νότια και βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα, στα ορεινά ή το εσωτερικό.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Πέντε μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Και αφού τα σαρανταριά ήρθαν για να μείνουν το Υπουργείο Υγείας δίνει συμβουλές για πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

· Αποφυγή της συχνής έκθεσης στον ήλιο όπως και της άσκοπης διακίνησης και βαριάς σωματικής άσκησης. Προτίμηση σκιερών και δροσερών χώρων.

· Ελαφρό ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα, χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου.

· Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα.

· Λήψη αρκετών ποσοτήτων νερού.

· Πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο
Ελαφρό ντύσιμο
Αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ
Κατανάλωση νερού
Πολλά και χλιαρά ντους
Όσον αφορά την χρήση κλιματιστικών συστήνεται όπως τίθενται σε λειτουργία τις ζεστές ώρες της μέρας ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας καλό είναι τα παράθυρα να μένουν ανοικτά.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/kamini-i-kypros-pente-metra-prostasias-apo-ton-kaysona-binteo

Σχετικά νέα

X
Translate »