Εκπαίδευση

Κάμερες σε δημοτικά & νηπιαγωγεία – Πως προχωρά το Υπ. Παιδείας

Μηδαμινό το ενδιαφέρον για φρουρούς στα σχολεία, πάει σε λύση με κάμερες το Υπ. Παιδείας – Τα δεδομένα

Λύση στα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών που φοιτούν στη δημοτική και προδημοτική επιδιώκει να δώσει το Υπ. Παιδείας με τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στα σχολεία. Ο λόγος λήψης αυτής της απόφασης είναι το περιορισμένο ενδιαφέρον από φρουρούς για προστασία των σχολείων αφού για δημοτικά και προδημοτική η απόφαση είναι για φρουρό μόνο το πρωί και το μεσημέρι και την άφιξη και αποχώρηση των παιδιών.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στην Offsite, ο Προϊστάμενος του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, ο βασικός λόγος εφαρμογής των καμερών είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από φρουρούς, καθώς ο αριθμός που δήλωσε ενδιαφέρον είναι ελάχιστος και δεν καλύπτει κανένα αξιοσέβαστο ποσοστό των σχολείων στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση. Συνεπώς και δεν τίθεται θέμα να δοθεί περισσότερος χρόνος για εξεύρεση τέτοιου είδους λύσεων.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Αντωνέλλο, ίσως η εφαρμογή καμερών να είναι καλύτερη λύση, αφού θα παρέχει συνεχή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει σε όλο το σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. “Εννοείται ότι πρόσβαση για την αποκωδικοποίηση του περιεχομένου που θα καταγράφεται σ’ αυτές τις κάμερες θα έχουν συγκεκριμένα άτομα που θα καθοριστούν” , όπως συμπλήρωσε.

Τα επόμενα βήματα του Υπουργού Παιδείας

Όπως πληροφορείται η Offsite, με την εξασφάλιση άδειας από την Επίτροπο Προστασίας προσωπικών δεδομένων ο Υπουργός Παιδείας θα προβεί στο σχεδιασμό ενός άμεσου προγράμματος εφαρμογής τοποθέτησης καμερών ασφαλείας που θα επιλεγούν και θα προορίζονται για σχολεία που έχουν ήδη παρουσιάσει κάποια προβλήματα. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η συγκεκριμένη μελέτη με τα όσα χρειάζονται να γίνουν, ο Υπουργός θα ενημερώσει τους γονείς και την ΠΟΕΔ και θα προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου με στόχο σιγά σιγά να καλυφθούν όλα τα σχολεία – δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κύπρου.

Κάμερες και σε Γυμνάσια και Λύκεια μελλοντικά;

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνέλλος στην Offsite“Επί του παρόντος επειδή στα  Γυμνάσια και στα Λύκεια έχουν τοποθετηθεί φρουροί, οι οποίοι είναι καθ’όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος του σχολείου, δεν θα εφαρμοστούν και κάμερες. Η πρώτη φάση όπως τη μελετά ο Υπουργός αφορά την δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση”.

Τι γίνεται με το κόστος των καμερών; 

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνέλλο το Υπουργείο θεωρεί ότι σε αυτή τη φάση διαθέτει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να εγκατασταθούν σε κάποια σχολεία οι κάμερες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να γίνει και η αξιολόγηση για επέκταση σε όλα τα σχολεία.

Πρώτο στάδιο είναι να μελετηθούν τις εντολές που θα δώσει ο Υπουργός Παιδείας, στη συνέχεια οι αρμόδιοι θα προβούν στην εξασφάλιση προσφορών και θα γίνει η εκτίμηση για το πως θα τοποθετηθούν.

Σχετικά νέα

X
Translate »