Επιχειρήσεις

Ίσως νωρίτερα το metropolis mall

Προσδοκίες ότι η εργοληπτική εταιρεία αφοί Ιακώβου, η οποία ανέλαβε την ανέγερση της μεγάλης επένδυσης της νοτιοαφρικανικής εταιρείας Acsion Ltd, θα παραδώσει νωρίτερα από ότι αναμενόταν το project εκφράζει εκπρόσωπος της εταιρείας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σε δηλώσεις στη StockWatch εκπρόσωπος της νοτιοαφρικανικής εταιρείας στην Κύπρο, ανέφερε ότι η θεμελίωση του έργου ολοκληρώνεται νωρίτερα από ότι έχει τεθεί στο χρονοδιάγραμμα.

«Δηλαδή ολοκληρώνονται σε τρεις μέρες ενώ το χρονικό περιθώριο ήταν μέχρι τέλος Σεπτέμβριου οπότε και ξεκινούμε με τον ίδιο εντατικό ρυθμό την οικοδόμηση του κυρίως κτηρίου του Metropolis Mall»,σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι τα κατασκευαστικά έργα εκτός απροόπτου να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2020, ώστε το Metropolis Mall να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό αρχές του 2021».

Στο μεταξύ, ο δήμος Λάρνακας προχωρεί με εντατικό ρυθμό στα έργα ανάπλασης του κεντρικού εμπορικού πυρήνα της πόλης το οποίο εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί από τη λειτουργία του mall.

Για τα εν λόγω κατασκευαστικά έργα θα δαπανηθεί το ποσό των €2 εκ. που έχει καταβάλει ήδη ο επενδυτής ως αντιστάθμισμα για μετριασμό των επιπτώσεων από τη λειτουργία του Metropolis, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της επένδυσης η οποία ανεγείρεται σε γη της Μητρόπολης Κιτίου πίσω ακριβώς από την καινούργια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το ΚΕΝ Λάρνακας, υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα €60 εκ.

Το Metropolis θα περιλαμβάνει πέραν των 100 καταστημάτων, μία υπεραγορά, ένα κινηματογράφο, εξωτερικούς χώρους και εξειδικευμένα καταστήματα καθώς και επίσης 1530 χώρους στάθμευσης.

Επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων θα δημιουργηθούν 750 και πλέον θέσεις εργασίας και 1,400 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία του project.

www.stockwatch.com.cy

 

Σχετικά νέα

X
Translate »