Γενικά

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κύπρο

Πηγή: sigmalive.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κύπρο τα ξημερώματα της Τρίτης, προκαλώντας αναστάτωση. 

Διαβάστε ακόμη: Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης: 6.1 Ρίχτερ ο σεισμός-Ακολούθησε σειρά μετασεισμών

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (11/1). Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν 6.1 Ρίχτερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αρχική πληροφόρηση και το EMSC, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ (αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 6,4 Ρίχτερ).

Με βάση τη σχετική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), ο σεισμός έγινε στις 03:07 και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της κοινότητας Έμπα και 111 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λεμεσού.

Σύμφωνα με το Sputnik, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε τον εν λόγω σεισμό στις 03:07 με μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 241 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, δηλαδή στα ανοιχτά της Κύπρου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, πάντως, υπολογίστηκε στα 34,5 χιλιόμετρα.Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές του Ισραήλ.

Σχετικά νέα

X
Translate »