Γενικά

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε ισχύ βρίσκεται μέχρι τις 14:00 το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Κύπρου, ενώ πιθανό να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Το απόγευµα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ σε βόρειες και ανατολικές περιοχές τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αρχικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ανατολικά, δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπήνεµα, αλλά µέχρι ταραγµένη, στα προσήνεµα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »