Δελτία Τύπου

Ικανοποίηση ΕΒΕΛ για τερματισμό Οδηγίας SEVESO στη Λάρνακα

Ικανοποίηση εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας (ΕΒΕ) για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για τερματισμό της Οδηγίας SEVESO, στη περιοχή των πρώην διυλιστηρίων.

Σε ανακοίνωση του το ΕΒΕ Λάρνακας «χαιρετίζει την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι τερματίζεται και επίσημα η οδηγία SEVESO στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων όπου υπήρχαν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών πετρελαιοειδών και υγραερίου. Οι διαχρονικές  προσπάθειες μας, οι οποίες είχαν επιτέλους αίσιο τέλος, ήταν πολύ έντονες και διαχρονικές για αποχαρακτηρισμό της συγκεκριμένης περιοχής καθότι περιόριζαν την ποικιλόμορφη ανάπτυξη της, που μπορεί να ενισχύσει την επέκταση και την ενδυνάμωση της μέσα από τα προγραμματισμένα σχέδια των επιχειρηματιών μελών του ΕΒΕ Λάρνακας».

Η άρση της Οδηγίας SEVESO, προστίθεται στην ανακοίνωση «ήταν  ένα θέμα, το οποίο βρισκόταν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του ΕΒΕΛ. Για το λόγο αυτό είμασταν σε στενή επαφή με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, τους βουλευτές, τις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές και τις εταιρείες μέλη  μας, έτσι ώστε όλοι μαζί από κοινού να προσδίδαμε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα που θα επέφερε αυτά που όλοι θέλουμε και αναμένουμε να δούμε στην πόλη».

Σημειώνεται ακόμα ότι «ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής από την Οδηγία Seveso θα βοηθήσει επιτέλους να δρομολογηθούν τα έργα τα οποία, σε ένα μακροχρόνιο χρονοδιάγραμμα, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα στη συγκεκριμένη τοποθεσία».

Σχετικά νέα

X
Translate »