Κοινωνία

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Κοινοτάρχες περιοχής Βασιλικού

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Κοινοτάρχες της περιοχής Βασιλικού μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε σαφείς οδηγίες στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να δουν επιτέλους “σοβαρά” τα προβλήματα ασφάλειας στο Ενεργειακό Κέντρο και να προχωρήσουν άμεσα σε λύσεις.

Ο Κοινοτάρχης Καλαβασού Λευτέρης Φωκάς ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε πλέον το θέμα “πάνω του” παρά το γεγονός ότι από το 2014 οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης επεσήμαιναν τις σοβαρές ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων.

“Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή δολιοφθοράς, η Κύπρος θα μείνει χωρίς ενέργεια. Εμείς νοιαζόμασταν και εργαζόμασταν για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όμως οι τεχνοκράτες, επειδή δεν κατοικούν στην περιοχή, ενεργούσαν μπορώ να πω επιπόλαια.”

Ο κύριος Φωκά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αποθήκη της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού να αποτέλεσε το “καμπανάκι” για κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων.

“Ας μην ξεχνάμε ότι στα πενήντα μέτρα από την πυρκαγιά είναι οι δεξαμενές καυσίμων και φανταστείτε τι θα γινόταν εάν εξαπλωνόταν η φωτιά. Στο παρελθόν υπήρχαν κι άλλες πυρκαγιές και άλλα ατυχήματα, γύρω στα δεκατέσσερα όπως είπε η Πυροσβεστική και θεωρούμε ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αδυνατεί να ελέγξει και να θέσει τους όρους λειτουργίας των εργοστασίων. Γι’ αυτό και εμείς λέγαμε ότι πρέπει να προσληφθεί ένα άτομο εξειδικευμένο σε θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος, για να είναι καθημερινά στην περιοχή και να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι.”

Ο Κοινοτάρχης Καλαβασού τόνισε ότι παραμένουν ακόμη εκκρεμότητες στα αιτήματα των κατοίκων, όπως η μη χρήση χημικών υλικών όπως ουρία, αμμωνία και μεθανόλη από τα εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »