Περιβάλλον

Ιδού τα δύο μεγάλα αντλιοστάσια της πόλης μας

Τα έργα στα δύο μεγάλα αντλιοστάσια που βρίσκονται σε εξέλιξη θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί επιτόπου, με επίσκεψη στα εργοτάξια των αντλιοστασίων S8 και S9.  Σημείο εκκίνησης της επίσκεψης θα είναι το αντλιοστάσιο S8 στη λεωφόρο Αλέξανδρου Παναγούλη (πλησίον Γραφείων ΣΑΛ και Δημοτικού Σχολείου Καθαρής). Η επιτόπου επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στο αντλιοστάσιο S9 μεταξύ των οδών Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Μαχαιριώτου, Ελευσίνος και Ευβοίας. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Τα έργα ξεκίνησαν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και με βάση τα συμβόλαια πρέπει να ολοκληρωθούν περί το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.

Το αντλιοστάσιο S8 θα καλύψει την περιοχή ανατολικά της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη και βόρεια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, την περιοχή δηλαδή ανάμεσα στο Κτηματολόγιο Λάρνακας και την Τεχνική Σχολή Λάρνακας, βόρεια του Κτηματολογίου. Το συμβόλαιο προβλέπει την αντικατάσταση του υφιστάμενου αντλιοστασίου το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες με καινούργιο, καθώς και κατασκευή του συναφούς δικτύου αγωγών γύρω από το αντλιοστάσιο.

Το μεγάλο αντλιοστάσιο S9 (Τ1) θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή Μητρόπολης και με τις δύο συμβάσεις εκτιμάται ότι θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα στις δύο ιδιαίτερα επιρρεπείς περιοχές οι οποίες θα συνδεθούν αποτελεσματικά με το υπόγειο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.  Συνολικά το ΣΑΛ θα δαπανήσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ αφού το S9 υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.

Το S9 προβλέπει την κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων συνολικού μήκους 1.100m περίπου, καθώς επίσης την κατασκευή μεγάλου αντλιοστασίου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα άντλησης 11 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο και τους αγωγούς άντλησης προς το κανάλι της Σπύρου Κυπριανού. Το δίκτυο θα καλύψει τις οδούς Πετράκη Κυπριανού, Πατρών, Ελευσίνος, Αναγεννήσεως, Πατρίς Λουμούμπα, Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, Λεοντίου Μαχαιρά, Λεύκωνος, Αγίου Δημητρίου, Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου, Πριάμου και Πατρόκλου. Στο δίκτυο συλλογής θα συνδεθούν οχετοί τους οποίους κατασκευάζει το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος.

Τα αντλιοστάσια έπρεπε κανονικά να κατασκευαστούν από το 2006 με την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού καναλιού, το οποίο βρίσκεται κάτω από τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, ωστόσο παραπέμφθηκαν στις καλένδες για οικονομικούς λόγους.

Σχετικά νέα

X
Translate »