Οικονομία

Ιδού η νέα μαρίνα και το λιμάνι – 5+1 εικόνες από το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας του 2030 (ΦΩΤΟ)

Kυβέρνηση και ιστραηλινή κοινοπραξία βάζουν τις τελευταίες “πινελιές” στη συμφωνία για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος δεκαετίας και με κόστος ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Το έργο περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο την ανέγερση της μαρίνας στην περιοχή των Φοινικούδων για εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκαφών και σε δεύτερο στάδιο την ανακατασκευή του λιμανιού ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες εμπορικών πλοίων. Οι σχετικές υπογραφές των συμβολαίων αναμένονται εντός Μαρτίου και η έναρξη των έργων εντός του καλοκαιριού.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι οι προσπάθειες των τοπικών Αρχών για το συγκεκριμένο έργο χρονολογούνται από το 2004.

“Έιναι ένα έργο από μελέτες του ΥΠΟΙΚ ότι φαίνεται ότι θα συνεισφέρει γύρω στα 120 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στο ΑΕΠ της Λάρνακας και το ΑΕΠ της Κύπρου. Προνοεί μεγάλη ανάπτυξη σε τρία σκέλη, με οικιστική και τουριστική ανάπτυξη στους χώρους.”

H εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξασφάλισε εικόνες από τα σχέδια και τις μακέτες των έργων που δείχνουν την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής:

Διαβάστε επίσης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκλεισε το deal της επένδυσης μαρίνας-λιμανιού

Καρούσος: Πέφτουν σύντομα οι υπογραφές για λιμάνι και μαρίνας Λάρνακας – Σημαντική μέρα για τη Λάρνακα και την Κύπρο (VID)

Επίσημη ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας για την επένδυση λιμανιού-μαρίνας

 

Σχετικά νέα

X
Translate »